Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17607188 www.bgdnes.bg

"Левски" се освободи от оковите на НАП

Пред "Левски" отпадна угрозата да слага тире, запетая или въпросителен в името си. Това обяви мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков.

"Сините" вече дишат спокойно, след като се освободиха от най-големия си дълг - главницата към НАП. Клубът е покрил сумата от 6 342 000 лв. по нея. Това е цялата й стойност. Освен това "Левски" си плаща всички текущи задължения към държавата. В последната година те са били в размер на 4 004 000 лв. Така на "сините" им остава да изплатят само натрупаните лихви към задълженията си към НАП в размер на 3 762 000 лв. Те са разсрочени до 2027 година. За последните 12 месеца "Левски" е покрил общо 13 млн. лв. по различни натрупани през годините дългове.

Реклама

"Най-важното за нас през тази една година беше да отпадне угрозата от "Левски" да слага тирета, запетайки и въпросителни знаци. Убеден съм в този момент, че такава угроза вече няма", обяви Сираков.

Босът на "сините" се извини на треньорското ръководство за късата скамейка. Тя се дължи на поставената цел - да се покрие главницата по дълга към НАП, която има отношение за лиценза на клуба.

"Левски" не дължи нито една стотинка, към която да се трупат лихви. Затова нашата скамейка е къса. Играем с 13 човека, когато излязат 4, става ужасно. Това няма да се повтори. С първостепенната задача, която си бяхме поставили, се справихме блестящо", каза Сираков.

В момента на "Левски" остава да изплати 5 762 000 лв. към държавата. Това с лихвите към НАП плюс задълженията към Столичната община - 2,0 млн., които са се натрупали от 2016 година. За разсрочването на вторите се очаква решени на СОС днес. Там "сините" отново са си поставили за цел първо да покрият главницата, за да не се трупат лихви.

"Левски" ще настоява пред новото ръководство на БФС следващите дербита с ЦСКА-София да се играе без гостуващи агитки, обяви Наско Сираков. Той коментира и грозните сцени в Сектор "А".

"Стигнахме до заключение, че при настоящите съоръжения, на които играем, тези дербита трябва да са без гостуваща публика, за да няма смъртен случай. Въпросът за случилото се в сектор "А" е към органите на реда. Не приемем, че това става по време на мач на "Левски". Страшно много съжалявам, че се случи такова нещо."

Изпълнителният директор Даниел Боримиров също взе отношение

"Животът на всеки един наш фен е важен и не виждаме друг начин. Виждате колко сигнални ракети се изстреляха. Малко ме притеснява бездействието на полицията. Как са вкарани тези ракети? Извиних се на много наши фенове за случилото се в Сектор "А", но това е работа на МВР", заяви Боримиров.

Четете още

Наско Сираков: Не съм се чувал отдавна с Божков

Наско Сираков: Не съм се чувал отдавна с Божков

Ултраси готвели война на "Васил Левски"

Ултраси готвели война на "Васил Левски"

Реклама
Реклама
Реклама