Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17627454 www.bgdnes.bg

Нови жалби клатят Гонзо в БФС

Георги Иванов-Гонзо продължава да не е пълноправен президент на БФС! Жалбите срещу вписването на легендата на "Левски" в Търговския регистър вече са две. Новото дело за спиране на регистрацията на ръководство идва от "Балкан" (Варвара). Въпросният клуб издигна за кандидат-президент на БФС Георги Градев и е свързван със специалиста по спортно право.

"Молбата за спиране на регистърното производство е основателна - казва Софийският градски съд. - Тя изхожда от материално легитимирано лице и е налице идентичност между оспорените решения и решенията, от които се твърди да са възникнали заявените за вписване обстоятелства."

Реклама

Преди това жалба срещу вписването на Гонзо пусна президентът на аматьорския "Скравена" Петко Петков. Това доведе до противоречия в клуба и натиск върху Петков, но искането на този етап не е оттеглено.

Жалби срещу вписването на Георги Иванов за президент могат да се подават в едномесечен срок след Конгреса, тоест до 15 април. Възможно е дотогава още клубове да опитат да разклатят Гонзо като шеф на БФС.

През следващия месец се задават и две дела, свързани с неуспелия кандидат-президент Димитър Бербатов. Както е известно, през 2022 г. Бербо организира алтернативен конгрес с участието на 76 клуба и също поиска да бъде вписан като президент на БФС в Търговския регистър. Срещу него бяха заведени дела от Емил Костадинов и футболния клуб "Академик", по които съдът съвсем скоро ще се произнесе. Възможен е дори сценарий, при който Бербатов да бъде вписан като шеф на централата преди Гонзо, което ще доведе до нов хаос във футбола и серия от дела.

В момента по документи президент на БФС все още е Михаил Касабов, който последно изпълняваше тази длъжност. "Аз не виждам никакъв проблем - коментира Касабов пред "Дарик". - Георги Иванов-Гонзо е избран от Конгреса, който е най-висшият орган. Все още не съм говорил с юристи, нека кажат те. Нямам представа колко време биха отнели делата между БФС и ФК "Скравена". Вписването в Търговския регистър е само един технически акт. Надявам се този казус да се разреши бързо. Георги Иванов е легитимният президент на БФС според мен. Аз ще продължа да бъда временно изпълняващ длъжността президент на БФС до вписването на Гонзо официално в Търговския регистър, както го правих от момента, в който Борислав Михайлов подаде оставка."

Четете още

Подалият жалба срещу избирането на Гонзо за шеф на БФС: Взел съм мерки да предпазя децата си

Подалият жалба срещу избирането на Гонзо за шеф на БФС: Взел съм мерки да предпазя децата си

Три чувала експлозиви открити преди "Левски" - ЦСКА

Три чувала експлозиви открити преди "Левски" - ЦСКА

БОМБА! Гонзо още не е президент на БФС, вижте причината

БОМБА! Гонзо още не е президент на БФС, вижте причината

Гонзо крие дали е говорил с Бербатов

Гонзо крие дали е говорил с Бербатов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама