Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17675560 www.bgdnes.bg

Президентът на "Скравена" Петко Петков: Всички ме предадоха след жалбата срещу Гонзо

БФС се чуди как да накаже аматьорския клуб, шефът обмисля напускане

Подалият жалба срещу избирането на Георги Иванов-Гонзо за президент на БФС се чувства предаден от собствения си клуб. Босът на аматьорския "Скравена" Петко Петков временно спря вписването на Гонзо за шеф, което предизвика скандали в селото и в българския футбол.

В крайна сметка жалбата бе официално оттеглена, след като Управителният съвет на клуба се противопостави на собствения си президент.

Реклама

"Всички ме предадоха - казва Петков пред "България Днес" - Събрахме се при кмета на Ботевград на заседание, той ни каза да се оправяме сами. Шестима човека гласуваха за оттегляне на жалбата, аз останах сам."

Президентът твърди, че предварително е съгласувал жалбата с част от останалите шефове, но те отричат. Казусът бе коментиран и от местния бизнесмен и член на Управителния съвет на клуба Светлин Семков.

"Шефът на Управителния съвет е направил това своеволие - каза лаконично той. - Останалите членове сме се обединили и всичко ще бъде наред."

При шефовете на "Скравена" има противопоставяне и по линията "Левски" - ЦСКА. Бизнесменът Семков е заклет фен на "сините" и подкрепя Гонзо, докато президентът е цесекар и е гласувал за Димитър Бербатов, който е цесекар, на конгреса. Треньорът на отбора от Скравена Цветан Барбушев също не иска клубът да пречи на новото ръководство на БФС.

"По принцип, за да се вземе такива решение, след което да се пусне жалба срещу избора на Георги Иванов, трябва да се съберем всички. Защото това не е местен казус, а национален", коментира Барбушев.

Реклама

"Някой сигурно ги е натиснал колегите ми - смята президентът Петков. - На конгреса единодушно подкрепихме Бербатов. Някои от Управителния съвет не съм ги виждал от три години, сега изведнъж се появиха. Нагласена работа."

След разправиите президентът на аматьорите обмисля да се оттегли от клуба. Петков, който е и директор на местното училище, ще има среща в събота с останалите шефове.

"Напускам, ако няма промяна - казва внеслият жалбата срещу Гонзо деятел. - Ще обсъдим бъдещето на клуба и ще вземем решение. Децата ми казаха повече да не се занимавам. Прекарах инфаркт, дъщерята и синът ме спасиха, притесняват се."

Същевременно БФС все още се чуди как да накаже "Скравена". В последния мач на отбора срещу "Правец" се стигна до бой на терена, а един от 150-те зрители удари ритник на съдията и срещата бе прекратена. Фенът побойник на име Христо се е извинил и дори е готов да плати глобата.

След оттеглянето на жалбата срещу Гонзо санкцията за селския отбор вероятно няма да е от най-тежките, макар да е възможно заради провинението отборът да изхвърчи от структурите на БФС.

Въпреки оттеглената жалба от "Скравена" Георги Иванов все още не е официално президент на БФС. Гонзо все още не е вписан в Търговския регистър, след като още един клуб оспори избирането му. От "Балкан" (Варвара) също пуснаха жалба, която поне временно ще забави Гонзо. Този клуб е свързван със спеца по спортно право Георги Градев, който също бе кандидат за президент на БФС. Пред "България Днес" той обясни каква е ситуацията за Гонзо в момента. Формално шеф на централата в момента е Михаил Касабов, който последно изпълняваше длъжността преди конгреса.

"Новото ръководство може да упражнява дейност по вътрешни въпроси - разясни Градев. - Могат да променят комисии, да правят назначения. Но във взаимоотношенията им с ФИФА, УЕФА, с рекламодатели трябва да стои подписът на Касабов."

Четете още

Жалбата срещу Гонзо оттеглена от ФК "Скравена"

Жалбата срещу Гонзо оттеглена от ФК "Скравена"

Подалият жалба срещу избирането на Гонзо за шеф на БФС: Взел съм мерки да предпазя децата си

Подалият жалба срещу избирането на Гонзо за шеф на БФС: Взел съм мерки да предпазя децата си

Реклама
Реклама
Реклама