Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17693822 www.bgdnes.bg

"Левски" и Фадига строшиха каръка с победа 1:0 над "Берое"

Футболният "Левски" счупи каръшката серия от три поредни загуби. Тимът на Николай Костов победи трудно "Берое" с 1:0 пред полупразните трибуни на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 30-ия кръг в Първа Лига.

В герой за „сините" се превърна Асими Фадига. Той се разписа за първи път след фамозното си изпълнение срещу "Айнтрахт" (Франкфурт) през миналото лято. Ударът му отново дойде извън границите на наказателнотополе в 76-ата минута. Преди почивката Евертон Бала от "сините" уцели греда.

Реклама

"Берое" завърши двубоя с 10 души, след като Лучано Скуадроне бе изгонен след директен червен картон в 82-рата минута.

След този успех "Левски" се изравнява по точки (54) с "Локомотив" (Пд) на 4-тото място. "Берое" със сигурност ще играе в долната шестица, тъй като старозагорци са 11-ти с 33 точки.

Старши треньорът на "Левски" Николай Костов остана доволен от успеха.

"Аз не си падам по статистиката. Беше важно да владеем топката. Първото полувреме направихме груби грешки, които можеше да бъдат наказани, но не се пречупихме. Второто полувреме наложихме по-високо темпо, с по-бързи пасове, а смените освежиха отбора. За разлика от други случаи, този път второто полувреме бяхме по-активни и по-добри. Беше важно да победим, не само заради трите точки, а и за да си върнат играчите усмивките и самочувствието, за да не допускаме грешки при подавания без напрежение", заяви Костов.

"Сектор "Б" ще остане без коментар от моя страна. Искам да поздравя тези, които бяха днес на стадиона и подкрепиха отбора. Именно заради тях не се пречупихме и затова благодаря на публиката за подкрепата в днешния мач. Вече се притесняваме, след като сме загубили от най-добрите. Ще направим всичко възможно да се реваншираме в тези мачове. Отборът е граден в движение и се надявам да се представим на ниво в плейофите", каза още треньорът.

Четете още

Легендата Стефан Аладжов: В "Левски" няма достатъчно класа

Легендата Стефан Аладжов: В "Левски" няма достатъчно класа

Наско Сираков: Не съм комарджия, но спечелих много пари от покер

Наско Сираков: Не съм комарджия, но спечелих много пари от покер

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама