Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17732340 www.bgdnes.bg

Стадион "Васил Левски" под въоръжена обсада

През две проверки ще преминава всеки зрител на дербито

Стадион "Васил Левски" ще бъде под въоръжена обсада в събота за мача ЦСКА-София - "Левски", с който започват плейофите от първата шестица на Първа лига.

Двубоят е в събота от 16,15 ч. Очаква се въпреки променливото време на трибуните да има над 20 000 зрители.

Реклама

Още в ранните часове на деня полицейски части ще проверяват всяка педя от националния стадион за незаконно внесени ракети и пиротехника. Засилени ще бъдат мерките при влизане за мача. Всеки закупил билет за срещата ще преминава през две щателни проверки преди да бъде допуснат. Очакванията са по такъв начин да се предотвратят инциденти като тези, които помрачиха последното дерби между двата отбора. По време на срещата на 7 април най-малко петима пострадаха в сектор "А".

Този път буферните зони между агитките на "червени" и "сини" ще бъдат по-големи от обикновено.

Половината сектор "В" няма да бъде използван от феновете на "Левски", като те ще могат да заемат места само в частта по-близка до сектор Б.

"По изискване на полицията в продажба няма да бъдат пускани блокове 31, 32, 33, 34, 35 и 36 на Сектор "В", се казва в съобщението на "Левски".

Последните новини от "Георги Аспарухов" са, че треньорът Николай Костов най-вероятно ще заложи на Фабио Лима от първата минута. Фланговият нападател се контузи по време на контролата със "Спортист" (Своге), но вече е готов за игра. Лима се завърна на терена при успеха с 1:0 над "Берое". Фабио се появи на терена в 61-ата минута на мястото на Патрик Мислович. Решението на Костов да постави Лима сред титулярите, най-вероятно ще изпрати сънародника му Евертон Бала на пейката.

Вратарят на ЦСКА-София Густаво Бусато лаконично коментира предстоящия сблъсък: "Дербито е различен мач. Ще направим всичко възможно да започнем с победа плейофите."

Четете още

Три чувала експлозиви открити преди "Левски" - ЦСКА

Три чувала експлозиви открити преди "Левски" - ЦСКА

Почти пълен стадион на "Левски" - ЦСКА

Почти пълен стадион на "Левски" - ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама