Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17827716 www.bgdnes.bg

30 бона за новия треньор в "Левски"

Добър вариант е наставник от немската школа, обяви Ангел Станков

Ръководството на "Левски" е готово да даде заплата до 30 000 лева на следващия треньор. "Сините" вече търсят специалист, който да поеме тима, след като стана ясно, че Николай Костов си тръгва в края на сезона.

Шефовете вече са си определили бюджет за заплата на новия наставник. Той е два пъти по-висок от досегашния след финансовото стабилизиране на клуба. Костов получава 15 000 месечно на "Герена". Наследникът му ще взима най-много двойно на неговата заплата.

Реклама

В "Левски" сериозно бяха намалили тези параметри миналото лято. Станимир Стоилов получаваше по 60 000 лева в края на престоя си начело на "сините". Заплатата му се плащаше основно от генералния спонсор. След напускането му в клуба свалиха сумата, гонейки чистенето на дълговете си.

"Сините" шефове вече започнаха търсенето на нов треньор. Със сигурност в списъка им с кандидати е Станислав Генчев. Собственикът Наско Сираков ще задейства и контактите си в Сърбия, за да види какви варианти има и там.

"Добър вариант за "Левски" ще бъде назначаването на треньор от немската школа - коментира легендата Ангел Станков. - Нужен ни е специалист, който може да наложи дисциплина в отбора и да държи известна дистанция от играчите. В Сърбия и цяла бивша Югославия клубовете имат запазени традиции в изграждането на качествени кадри. Затова винаги има вариант да се потърси такъв наставник. Важен въпрос е и доколко един такъв треньор ще успее да държи съблекалнята. Да се ползва с респект от футболистите. Треньорската работа е много специфична."

Станков има опит начело на "Левски". Той вероятно е единственият наставник в света, освободен от клуба си след поредица от 14 победи и един равен мач през 1999 г.

"Сините" тогава остават на второ място след "Литекс" и това означава, че треньорът трябва да си тръгне.

"За да водиш успешно един футболен отбор, трябва да имаш своята философия за играта, усет и познание - категоричен е Станков. - Силно се надявам "Левски" да намери такъв специалист, който да поеме тима.

Четете още

ОБРАТ НА ОБРАТА! Николай Костов остава треньор на "Левски" до края на сезона

ОБРАТ НА ОБРАТА! Николай Костов остава треньор на "Левски" до края на сезона

Звезда на "Левски" с 13 шева

Звезда на "Левски" с 13 шева

Реклама
Реклама
Реклама