Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18110999 www.bgdnes.bg

Шешко шашка националите

Словения скача на България със супернападател за 65 милиона евро. Приятелският мач между двата тима е в събота от 16:00 часа българско време. Бенямин Шешко е истински хит през този сезон, като заби 18 гола в Бундеслигата за своя клуб "РБ Лайпциг".

Селекционерът на българския състав Илиан Илиев вече предупреди за атомната атака на словенците. "Словения си имат изчистен стил и ще ни бъде трудно, не го казвам ей така, а наистина е така. И двамата им нападатели са качествени. Като отбор са доста сработени", бяха думите на Илиев.

Реклама

Играчите в националния отбор на Словения се оценяват на общо 140 милиона евро. 21-годишният талант Шешко е най-високо котиран. 30 милиона пък струва вратарят на "Атлетико" (Марид) Ян Облак. Трети с цена от 10 милиона е централният защитник на "Удинезе" Яка Бийол. За сравнение селекцията на Илиян Илиев е оценена на 30 милиона, като най-скъп е капитанът Кирил Десподов (10 милиона).

Висшата английска лига вече надцаква за нападателя на "РБ Лайпциг". Куп грандове от Острова искат да имат словенския младеж в редиците си, като най-настоятелни са "Челси", "Арсенал" и "Манчестър Юнайтед". Футболистът е поискал още няколко дни, за да реши сам бъдещето си, съобщава журналистът Фабрицио Романо.

Шешко вече е отказал солидно финансово предложение от Саудитска Арабия със заплата от 30 млн. евро на сезон. Желанието на словенската звезда е да се развива в европейския футбол. От своя страна "РБ Лайпциг" също иска да задържи таланта, като вече му е отправил оферта за нов договор. В настоящия има откупна клауза на стойност 65 млн. евро, която английските клубове са готови да платят.

Четете още

Историческо! Без Петела на Евро 2024

Историческо! Без Петела на Евро 2024

Спас Делев на яхта с гаджето вместо в националния

Спас Делев на яхта с гаджето вместо в националния

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама