Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18662549 www.bgdnes.bg

Сираков води "Лудогорец" срещу "Левски"

Георги Дерменджиев обяви, че поема вината за резила с 2:7 от "Карабах" в Разград

Георги Дерменджиев почти сигурно няма да остане старши треньор на "Лудогорец". Причина за това е историческият резил с 2:7 у дома от "Карабах". Така разградчани отпаднаха срамно от пресявките за Шампионска лига с общ резултат 4:8.

Реклама

Почти сигурно за съботното дерби срещу "Левски" "орлите" ще бъдат водени от треньора на дублиращия отбор Захари Сираков. До последно се смяташе, че този двубой може да бъде отложен, но подобно искане не е внесено в БФС. Вчера следобед "Лудогорец" дори обяви събитието на своята фейсбук страница.

Сираков е двукратен шампион с "Левски", а треньорската му кариера започна именно в академията на "сините". До момента той не е водил клуб от елитната дивизия. Неговият "Лудогорец" II е лидер във Втора лига. Със сигурност Сираков би бил само временен вариант, докато шампионите намерят постоянен заместник на Георги Дерменджиев. 

"Много тежък мач беше за нас този. Имахме шанс по време на мача, но с гола, с който ни поведоха, се създаде ситуация, в която усетих, че играчите загубиха вяра. Нямаше как да не рискуваме. И така се получава - анализира 69-годишният специалист. - Отговорността за загубата е моя. Има си собственици, които ще решават за треньорския пост."

Разгромът с 2:7 от "Карабах" е сред най-тежките домакински поражения на наши отбори в евротурнирите. Антирекордът държи "Велбъжд", който губи с 0:8 от чешкия "Сигма" (Оломоуц) в несъществуващия вече турнир Интертото. "Локомотив" (Сф) през 1977 г. в турнира за КНК пада с 1:6 от "Андерлехт". "Славия" допуска 0:5 от "Партизан" за Купата на УЕФА през 1988 г., а със същия резултат губи и "Литекс" от "Спартак" (Москва) десет години по-късно.

"Лудогорец" вече има три по-тежки поражения в Европа, но те са като гост - 1:7 от датския "Нордселанд" миналата година, 0:6 от "Арсенал" в Шампионската лига през 2016 г. и 0:6 от "Еспаньол" в Лига Европа 3 години по-късно.

Четете още

"Лудогорец" мотае "Левски" за дербито

"Лудогорец" мотае "Левски" за дербито

"Карабах" заби звучен шамар на "Лудогорец" насред Разград, вкара 7 на хегемона и го изхвърли от Шампионската лига

"Карабах" заби звучен шамар на "Лудогорец" насред Разград, вкара 7 на хегемона и го изхвърли от Шампионската лига

Реклама
Реклама
Реклама