Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18823648 www.bgdnes.bg

13 удара не стигнаха на България да вкара на Беларус

България стартира в новото издание на Лига на нациите с 0:0 срещу Беларус. Срещата се игра пред празни трибуни на "ЗТЕ Арена" в унгарския град Залаегерсег. "Лъвовете" на Илиян Илиев имаха сериозно преимущество, особено през първото полувреме, когато отправиха 7 точни изстрела, но вратарят Фьодор Лапухов направи чудеса от храброст.

В крайна сметка българските национали отправиха общо 13 удара към беларуската врата, но така и не успяха да се разпишат. Дебют с националната фланелка записаха Фабиан Нюрнбергер и Ахмед Ахмедов. В 74-ата минута българският отбор остана с човек по-малко след втори жълт и червен картон на Филип Кръстев.

В другия мач от нашата група Северна Ирландия победи Люксембург с 2:0 и оглави класирането.

Селекционерът на България Илиан Илиев изрази мнението си след мача с Беларус.

"Вратарят им се представи на ниво, особено първото полувреме. След като останахме с човек по-малко, пак търсихме гола, но не успяхме да отбележим. Трябваше да въртим фланговете, да търсим празните пространства, но като цяло съм доволен. Можеше да сме по-агресивни в последната фаза. Първото полувреме трябваше с по-голямо самочувствие да завършим. Имаме следващи мачове, в които трябва да коригираме и да вкарваме. Направихме почти всичко, но не успяхме да отбележим. Групата ще е трудна и затворена. На мача със Северна Ирландия се надявам да дойдат много хора и да победим. Като цяло съм гледал и по-добри съдийства. Изключително разпиляно, но нека не влизаме в тази посока. Трябва да се знае кога е фал за спиране на опасна атака и кога е фал. Малко е пресилен вторият жълт картон на Филип", заяви Илиев.

Четете още

Дилема пред Илиан Илиев - Ахмедов или Алекс Колев

Дилема пред Илиан Илиев - Ахмедов или Алекс Колев

Десподов и Груев по-скъпи от тима на Беларус

Десподов и Груев по-скъпи от тима на Беларус

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама