Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18837666 www.bgdnes.bg

Феновете на "Юнайтед" във възторг: Върнете снайпериста Бербатов!

Ще вкара повече голове от сегашните ни нападатели, обединяват се на "Олд Трафорд"

Феновете на "Манчестър Юнайтед" отново полудяха по Димитър Бербатов. Те призоваха ръководството на клуба веднага да го върне обратно в състава на "червените дяволи". При това не на шега, а абсолютно сериозно! На "Олд Трафорд" останаха абсолютно впечатлени от физическата форма на бившия български национал, който е на 43 години. Той изуми привържениците с отиграванията си по време на благотворителния мач между "Манчестър Юнайтед" и "Селтик", проведен в събота пред близо 35 хиляди зрители в "Театъра на мечтите". Двубоят е генерирал приходи от близо 1 милион паунда, които фондацията на "Юнайтед" ще използва за благородни каузи.

Реклама

Мениджърът на тима Ерик тен Хаг определено има нужда от класен нападател, който да бележи голове. От началото на сезона във Висшата лига отборът му претърпя две поражения в три мача и заема незавидната 14-а позиция. Новото нидерландско попълнение в атака Джошуа Зиркзее има само едно реализирано попадение до момента.

Бербатов игра за "Юнайтед" в периода 2008 - 2012 г., като наниза 56 попадения в 149 мача за тима. През сезон 2010/2011 дори печели "Златната обувка" за голмайстор на Висшата лига с 20 попадения. Митко обаче отдавна окачи бутонките и поддържа физическа форма само с тренировки у дома. За последно той игра за индийския "Керала Бластърс" през сезон 2017/2018.

"Димитър Бербатов изглеждаше остър, свърза се много добре с Рууни", обобщава таблоидът "Сън". "Ако "Ман. Юнайтед" наистина има нужда от централен нападател, просто да повика Бербатов", пише фен в официалната страница на тима в инстаграм. Последва вълна от положителни коментари за Митко.

"Пак ще свърши прилична работа, сигурен съм, дори и да играе 30-40 минути на мач, ще вкара повече от настоящите нападатели", смята друг привърженик. Само част от отзивите за българина гласят: "Абсолютно съм съгласен. Последният снайперист в тима", "Липсваше ми магията му вътре в терена", "Берба се грижи за себе си, изглежда така сякаш може да започне още следващия уикенд в състава". Други фенове пък се бъзикат със закръгленото телосложение на Уейн Рууни. "Той дори е по-млад от Бербатов, между другото", отбелязва потребител.

Иначе легендите на "Манчестър Юнайтед" и "Селтик" завършиха при резултат 1:1 в редовното време на благотворителния приятелски мач. При последвалите изпълнения на дузпи "детелините" надделяха с 5:4. Титуляри за двата тима излязоха българските звезди Димитър Бербатов и Стилиян Петров, който дори носеше капитанската лента на "детелините". Митко бе един от най-дейните за "червените дяволи", като си партнираше в атаката с видимо наддалия доста килограми Уейн Рууни. И все пак именно бившият английски национал успя да открие резултата след вълшебно изпълнение на пряк свободен удар в 42-ата минута, когато топката намери точно сглобката на вратата. Бербатов направи изящен прехвърлящ удар в началото на втората част, но за негово нещастие топката срещна напречната греда зад вратаря Артур Боруц.

"Селтик" изравни малко след изминаването на час игра след основна роля на Стилиян Петров. Бившият капитан на националния ни отбор отправи страхотен изстрел отдалеч, който рикошира в горната греда над Линдегаард. При добавката Гари Хупър се оказа най-съобразителен за 1:1. Наставник на "червените дяволи" бе клубната легенда Брайън Робсън, а за "детелините" - Пол Ламбърт.

Четете още

Бербатов и Стилиян играха пред 35 хиляди на "Олд Трафорд" (СНИМКИ)

Бербатов и Стилиян играха пред 35 хиляди на "Олд Трафорд" (СНИМКИ)

Бандата на Бербо превзема ЦСКА

Бандата на Бербо превзема ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама