Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18852988 www.bgdnes.bg

Шефът на ЦСКА 1948 готов за БФС

Добрин Гьонов напуска "червените", фаворит за директор на централата остава Андрей Петров

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов е готов да работи с президента на БФС Георги Иванов, но засега няма конкретно предложение от Гонзо. Това разкри самият Гьонов вчера пред "България Днес".

Реклама

"Готов съм да изслушам предложение от Георги Иванов, в края на месеца напускам настоящата си позиция - коментира шефът на "червените". Той вече е уведомил клубното ръководство за решението си.

"За поста изпълнителен директор на федерацията, който ще бъде освободен от Борислав Попов, до този момент не съм получавал предложение - каза Гьонов. - Дошло е време за промени в БФС и ако Иванов ме потърси, ще разговаряме."

Гонзо ще обяви днес заместника на Борислав Попов, очаква се това да бъде началникът на отдел "Стратегическо развитие" Андрей Петров. Петров беше заедно с Георги Иванов на срещата с президента на ФИФА Джани Инфантино в Париж на 1 август.

Гонзо говори за предстоящите промени още през миналата седмица.

"Който не си върши работата, ще бъде сменен - заяви президентът на БФС. - И компромис няма да правя в тези неща. На 11 септември имаме изпълком, на който ще бъде сменен изпълнителният директор. Разбира се, че има решение кой ще го смени. Мислите ли, че ще сменя някой, без да съм решил и кой ще го замени? Нека да мине изпълкомът и ще разберете всички неща, които ще се случат", заяви Иванов.

След това пък подчерта, че националната футболна база в нейната хотелска и ресторантска част вече няма да бъде преотдавана под наем на други лица с комерсиална цел. БФС остава управляващ базата, натърти президентът на централата.

"Има и други неща, които ще се случат, тях също ще ги научите. Става въпрос и за базата, ще се прекрати договорът на външната фирма, която я управляваше. Базата ще се използва само от националните отбори и за футбола. Ще се прекратят всички тези практики с отдаването под наем на футболната база. Има и още много неща, които трябва да решим на изпълкома, но ще ги разберете след края на заседанието. БФС ще управлява базата си."

Днес до края на деня се очаква Георги Иванов да обяви официално всички направени промени във федерацията.

Четете още

НЕОЧАКВАНО ПРИЯТЕЛСТВО! Стоичков удря рамо на Гонзо

НЕОЧАКВАНО ПРИЯТЕЛСТВО! Стоичков удря рамо на Гонзо

Гонзо маха и директора на БФС Борислав Попов

Гонзо маха и директора на БФС Борислав Попов

Реклама
Реклама
Реклама