Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18879992 www.bgdnes.bg

Дербито на кръга е ЦСКА 1948 - "Левски": Валентин Илиев VS Станислав Генчев

Треньорът на "червените" помага в църква, наставникът на "сините" е запален рибар

Дербито в XII кръг на Първа лига ще се играе на стадиона в Бистрица, където ЦСКА 1948 посреща високо летящия "Левски".

Реклама

"Сините" тръгнаха мощно в първенството и привържениците мечтаят за титла, но за да бъде детрониран "Лудогорец", ще бъде нужно постоянство и победи. Поредният тест за "Левски" е срещу ЦСКА 1948, който е воден от една истинска "армейска" легенда - Валентин Илиев. Наставникът на отбора от стадион "Георги Аспарухов" Станислав Генчев знае как се става шампион със "сините" като футболист. От това кой ще надделее в треньорския сблъсък, до голяма степен ще зависи и резултатът на терена.

Всеки, който обича ЦСКА, пази в сърцето си спомена за победния гол на Валентин Илиев срещу "Ливърпул" на "Анфийлд" с 1:0 на 23 август 2005 г. Вальо Илиев днес води ЦСКА 1948, един от двата отбора, носещи абревиатурата на славния "армейски" клуб и мачът срещу "Левски" със сигурност ще е с по-особен заряд за него.

Илиев ще хвърли отбора си за победа, но като защитник добре знае, че именно отбраната печели мачовете, а и титлите.

Треньорът на ЦСКА 1948 няма да може да разчита на Симеон Василев, който беше опериран в Барселона и му предстои възстановяване.

Вальо Илиев знае как да мотивира по най-добрия начин младия Мартин Бойчев, който е внук на легендата на "Левски" Михаил Вълчев.

Традицията е на страната на "червените". ЦСКА 1948 има три победи над "Левски" и две поражения. Четири мача са завършили наравно. Головата разлика е в полза на "сините" - 8:6.

Преди дербито в неделя Валентин Илиев вероятно ще посети любимия си православен храм. Треньорът е силно вярващ и съчетава задълженията си в клуба с тези клисар в църквата "Св. Георги" в Бистрица.

За наставника на "Левски" Станислав Генчев мачът срещу ЦСКА 1948 е още едно препятствие по пътя към голямата мечта за шампионски триумф. Добра новина за него е, че полузащитникът Карлос Охене, който беше болен, вече тренира и ще може да играе. Кристиан Макун и Клемент Икена, които по различни причини бяха извън състава за една седмица, вече са на линия. Наскоро стана ясно, че отборът на Генчев вече работи с психолог и привържениците са любопитни как това ще се отрази на играчите на терена. Самият

Генчев има свой начин да разпуска от напрежението с любимото си хоби. Генчев е запален риболовец и често успява да закачи на куката си едри шарани.

А кой кого ще излъже в неделя по време на дербито - предстои да разберем!

Четете още

Бивш шеф в "Левски" яхна трамвая (Снимки)

Бивш шеф в "Левски" яхна трамвая (Снимки)

Младите треньори превземат Първа лига

Младите треньори превземат Първа лига

Икена не тренира с "Левски"

Икена не тренира с "Левски"

Мис Чирпан плени сърцето на треньора на ЦСКА Александър Томаш

Мис Чирпан плени сърцето на треньора на ЦСКА Александър Томаш

Реклама
Реклама
Реклама