Реклама
https://m.bgdnes.bg/interesnite/article/17100904 www.bgdnes.bg

Актьорът Боян Арсов: Моят дявол подкрепя всичко, което кара хората да са щастливи

"Не съм очаквал моят моноспектакъл "Луцифер" да предизвика такъв отглас. Колеги идват след представлението със сълзи на очи и добри думи. Това е неочаквано за мен." Това сподели един от най-талантливите български актьори - Боян Арсов, в рубриката "Интересните" на "България Днес".

"Николай Младенов избра текста, който направи специално за мен. Нямах много избор, но темата ми е близка, богата е, много насложени герои и персонажи. Луцифер, изигран от мен, е един симпатичен негодник, който подкрепя всичко, което кара хората да бъдат щастливи. Освен това успява да ни провокира и размисли", споделя Арсов.

Реклама

За неговия спектакъл, който се играе в "Хепи Сатира", няма билети до края на март, като с това се превръща в най-касовия моноспектакъл за тази година.

"Не влизам в конфликт с никого. Разбрах, че е имало недоволство от страна на Захари Бахаров, че не са номинирали колежката му в постановка, в която участват двамата. Разбирам го, но в нашата гилдия винаги е имало хора, оценени подобаващо, и такива, които не забелязват. Нормално, така е в актьорството", казва Боян.

Асистентът на покойната проф. Снежина Танковска не обича бездействието и влиза от проект в проект и в други театри. Боян блесна в женската роля на Клариче в спектакъла "Кралят елен" на Театър "Азарян", за което получи и номинация за "Аскеер" през 2018 г. "Не е лесно да се изиграят женски образи, но пък това е предизвикателство за мен. Роклята сам си я измислих и дадох да я ушият", с усмивка си спомня актьорът.

30-годишният актьор никога не е правил номерца на колеги на сцената, но пък самият той е бил част от смешки на нея. "Придържам се към текста и, честно казано, не обичам импровизациите", казва завършилият немска гимназия актьор.

Четете още

Асен Блатечки: Новата жена ми дава всичко, от което се нуждая

Асен Блатечки: Новата жена ми дава всичко, от което се нуждая

Боян Арсов от Сатирата - режисьор
Боян Арсов от Сатирата - режисьор

Боян Арсов от Сатирата - режисьор

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама