Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17084272 www.bgdnes.bg

Съдия Цариградска: Може и да има рискове за моята сигурност

Може и да има рискове за моята сигурност и имам основателни подозрения, че съм била следена със СРС-та (специални разузнавателни средства). Това обяви заплашваната от Мартин Божанов-Нотариуса преди години съдия Владислава Цариградска пред ВСС.  

В момента се очаква да бъде проверено дали наистина е била контролирана със СРС-та.

Цариградска, която е била заплашвана от Нотариуса, искала активно да участва в досъдебното производство срещу Божанов. 

Реклама

"В тази машина за натиск участват активно магистрати от прокуратурата и от специализираното правосъдие", смята съдийката. Тя обясни, че по разследването била разпитана на 5 юли 2023 г. Няколко дни след това имало нови медийни публикации срещу нея, без информационен повод, освен разпита, който не бил публичен. Тогава уведомила Софийската градска прокуратура, че и се отправя ново предупреждение. 

Съдийката се спря на това, че не е разпитана пред съдия. "Ако на мен ми се случи същото, което на Мартин Божанов, това, което съм казала, няма да бъде използвано. Моята роля на свидетел и разобличител няма кой да изпълни", каза съдийката.

"Ако мен ме няма, дали няма да има данни и това производство да бъде прекратено. Ами, ако Божанов е бил свързан и с бившия главен прокурор Иван Гешев, и с други?", попита тя. "Имаме ли на законодателно ниво средства за ефективна защитна на съдиите", продължи с въпросите съдия Цариградска. Тя поясни, че дори и в рамките на правомощията й не и се позволява да упражни правата си по НПК. И посочи, че трябва да има законодателни промени, за да могат пострадалите да упражняват своите права. 

"Как ще бъде изчистено името ми? Когато тази групировка се задейства, тя прави тотално проучване до девето коляно", поясни съдийката.

Четете още

Разкритие! Пребили Мартин Нотариуса, преди да бъде застрелян

Разкритие! Пребили Мартин Нотариуса, преди да бъде застрелян

Проф. Стоян Кушлев, който иззе близо 500 бона от Мартин Божанов: Името на Нотариуса изскочи от 5000 дела

Проф. Стоян Кушлев, който иззе близо 500 бона от Мартин Божанов: Името на Нотариуса изскочи от 5000 дела

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама