Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17227394 www.bgdnes.bg

Съпругата на удушения Пейо закъса в ареста, зли дървеници я хапят


Условията са ужасяващи, казва адвокат Мариана Тодорова

Дървеници нахапаха съпругата на удушения Пейо Пеев Габриела в следствения арест на "Г.М. Димитров". Габриела е в килия, защото е сочена за съучастник в бруталното убийство на младия мъж. Това каза ексклузивно пред "България Днес" адвокат Мариана Тодорова, която защитава Габриела пред Темида.

Реклама

"Габриела приема тежко задържането си в ареста. Там условията са изключително лоши. Дървеници я хапят постоянно, дори се е наложило да й бият урбазон, тъй като е алергична. Има и случаи, в които е идвала и Спешна помощ, и то не един път, но не за Габриела, а за други арестантки", разказва адвокат Тодорова.

Защитникът на съпругата на Пейо също сподели, че Габриела се притеснява много за състоянието на майка си Красимира Трифонова, която в момента е в болница .

Както знаем, в арестите у нас, както и в затворите условията са покъртителни. Хигиената е на много ниско ниво. Буболечки, плъхове, хлебарки и дървеници бродят из килиите. Случаите на затворници и арестанти, които са осъдили даден кауш именно за това, са много, а в същото време не се взимат никакви мерки.

Дори Габриела да бъде преместена в друга килия, това не би решило проблемите й, защото малките гадинки са навсякъде. Проблемът с дървениците се решава единствено с изхвърлянето на всички мебели, матраци и предмети, които са полазени от малките гадинки. Огън също помага, което води до изводи, че трябва да се изгори целият Следствен арест "Г.М. Димитров"

Тъщата на Пейо - Красимира, и съпругата му Габриела са обвинени в убийството на младия мъж, което според прокуратурата се е случило на 18 януари. Твърденията са, че Красимира Трифонова задушава Пейо, а Габриела му пречи да се измъкне от хватката. Екшънът се разиграва в колата на жертвата, а после возилото и трупът са откарани на Витоша, където са открити ден по-късно.

Реклама

Габриела бе оставена под домашен арест, за да може да гледа децата си. Когато стана ясно, че малчуганите са при родителите на Пейо, съдът реши да върне в ареста и Габриела. Майка й Красимира е там от самото начало на случая, но по спешност беше настанена в болница. След като бъде диагностицирана и й бъде назначено лечение, ще бъде върната в килията. Това е единият вариант, защото, ако се окаже, че Красимира има сериозни здравословни проблеми, това се явява основание да обжалва мярката си за неотклонение и да поиска по-лека такава.

На едно от предишните заседания именно адвокатът на Габриела каза пред Темида, че няма ДНК на клиента й по возилото, в което се твърди, че е убит Пейо.

"Към момента не са открити никакви следи от Габриела нито по колата на Пейо, нито отвън, нито отвътре. Също така видеотехническата експертиза на записа, на който се твърди, че се вижда убийството на Пейо Пеев, не се виждат конкретни лица, само суматоха, но не и кой е в колата. Единствено се предполага какво е станало, експертите не могат да бъдат категорични." Това обясни адвокат Тодорова в съдебната зала на последното заседание. Въпреки тежките аргументи, които изнесе защитникът на Габриела, Темида реши да вкара съпругата на Пейо в ареста. Разследването все още продължава.

 Красимира е в болница

Тъщата на удушения Пейо - Красимира Трифонова, която е сочена за главно действащо лице в убийството му, е приета в болница. Това научи "България Днес" при справка в Софийската градска прокуратура.

"Здравословното състояние на Красимира Трифонова е наложило привеждането й в клиника. Тя е приета в болницата към Софийския централен затвор с цел диагностициране и назначаване на съответната терапия. Повече подробности за здравословното й състояние не следва да бъдат оповестявани, доколкото би се засегнала личната сфера на лицето." Този отговор получи "България Днес" от Софийската градска прокуратура.

Специализираната болница за активно лечение на лишени от свобода (СБАЛЛС), в която се лекуват затворници от цялата страна, се намира на територията на Софийския централен затвор и е разделена на мъжка и женска част.

Четете още

Тъщата на удушения Пейо влезе в болница!

Тъщата на удушения Пейо влезе в болница!

Габриела, погната за убийството на Пейо, вече е в ареста

Габриела, погната за убийството на Пейо, вече е в ареста

Реклама
Реклама
Реклама