Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17283558 www.bgdnes.bg

(ОБЗОР) Доживот за касапина Рагевски от Бургас

Станимир Рагевски застрелва жертвите си с по един куршум в главата

Ликвидира Теодора Бахлова и Юмер Мехмед с един и същ пистолет, после се отървава от телата

Доживот зад решетките без право на замяна получи Станимир Рагевски за убийствата на брокерката Теодора Бахлова и на човека на Митьо Очите - Юмер Мехмед. Това решиха вчера магистратите от Окръжния съд в Бургас.

Реклама

След убийствата телата и на двамата са разчленени.

За смъртта на Теодора Бахлова, убита на 20 октомври 2020 г. в апартамент в Бургас, Рагевски получи 20 г. затвор. Брокерката е застреляна с един куршум в главата.

Със същото оръжие на 4 август 2021 г. е убит Юмер Мехмед, но в друго жилище в Бургас. Юмер е изпълнявал всякакви поръчки за Рагевски. Има данни, че е участвал в укриването на останките на Бахлова, след което е изнудвал Рагевски за пари. Именно това може да е коствало живота на приближения на Митьо Очите.

За смъртта на Юмер съдът наложи най-тежкото наказание доживотен затвор без право на замяна, тъй като убийството е извършено предумишлено от Рагевски, а той вече е бил извършил друго умишлено убийство - това на Теодора Бахлова, което утежни положението на Рагевски.

За незаконно притежание на оръжие 59-годишният мъж получи 8 г. затвор. Присъдата на Бургаския окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана. В крайна сметка Рагевски бе осъден на доживотен затвор без право на замяна, но решението може да се обжалва пред по-горната инстанция.

Юмер Мехмед изчезна на 4 август 2021 година, а разследването установи, че е бил застрелян в тила от 55- годишния бизнесмен Станимир Рагевски. След това тялото е било разчленено с електрически нож, частите сложени в чували, а те - в бидон. Така останките са били изнесени от жилище на Рагевски в комплекс "Зорница" и изхвърлени край езерото Вая.

Реклама

По подобен начин е ликвидиране и брокерката Теодора Бахлова, която изчезва на 29 октомври 2020 година. На 27 август за нейното убийство прокуратурата обвини отново Рагевски. От самото начало дъщерята на Теодора Бахлова, както каза самата тя пред "България Днес" навремето, бе сигурна, че Рагевски е убил и майка й.

От полицията разкриха, че след като е била застреляна, Бахлова също е била разчленена. За да се отърве от уликите, убиецът слага частите на трупа в бидон с киселина. Нарязаното тяло престоява над 3 месеца в бидона, след което останките са заровени на различни места. Части от тялото на брокерката бяха открити и на гробищния парк в Бургас.

За укриването на двете тела и тяхното разчленяване бе осъден готвачът Деян Дичев. Той бе закован като помагач на Рагевски, укрил и разчленил и двата трупа, но се размина с малко над 4 годините решетки (четете повече в карето).

 Присъда и за крадени коли

7 години решетки получи Станимир Рагевски през лятото на 2022 години.

Той чу и присъда "виновен" преди дни по случая с крадените автомобили - "Нисан" и "Инфинити", през 2015 и 2016 г. Магистратите от Районния съд в Бургас определиха общо наказание за вещно укривателство и фалшифициране на документи за 58-годишния бизнесмен от срок за 7 години, което да бъде изтърпяно при строг режим. Освен това Рагевски плати и 7,5 хиляди лева.

Съучастникът му Христо Желязков също бе признат за виновен. Съдиите го заковаха с 3,5 години пандиз и парична глоба от 6 хил. лв. Желязков има условна присъда от предишно престъпление, за което ще лежи още 9 месеца.

 4,6 г за Деян Дичев-Готвача

"Деян Дичев е един участник в убийства и транжор на тела. Присъдата му е, меко казано, смехотворна." Това каза пред "България Днес" дъщерята на убитата и разчленена бургаска брокерка Теодора Бахлова.

Деян Дичев-Готвача бе осъден за укриването на разчленените тела на Теодора Бахлова и на човека на Митьо Очите - Юмер Мехмед. Той получи 4 г. и 6 месеца решетки. Това решиха магистратите от Окръжния съд в Бургас на 16 февруари 2021 година. Също така Готвача бе погнат и за притежание на наркотици и незаконно оръжие. Интересното в случая е, че Готвача не беше привлечен като съучастник в убийствата, за които е подсъдим бургаският бизнесмен Станимир Рагевски, а само за това, че е укрил труповете, чрез което е извършил тъй нареченото лично укривателство, това на Рагевски.

Четете още

Доживот зад решетките за Рагевски, убил брутално Теодора Бахлова и Юмер Мехмед

Доживот зад решетките за Рагевски, убил брутално Теодора Бахлова и Юмер Мехмед

7 г. решетки получи Станимир Рагевски

7 г. решетки получи Станимир Рагевски

Реклама
Реклама
Реклама