Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17443475 www.bgdnes.bg

10 г. затвор грозят брата, забременил малката си сестра в Гърция

  • Обвиненията за кръвосмешение най-вероятно ще паднат
  • За малко да се размине само с наложени коригиращи или лечебни мерки

10 г. затвор грозят 15-годишния българин, който забремени 13-годишната си сестра на гръцкия остров Крит. Това става ясно от проверка на "България Днес" в Наказателния кодекс на южната ни съседка.

Реклама

Непълнолетният нашенец е погнат от дългата ръка на правосъдието в Гърция по две различни обвинения. Едното е по-тежко и то е именно за извършване на полов акт с малолетно лице, което е под 14-годишна възраст. По това обвинения момчето го заплашват до 10 години зад решетките.

"Ако жертвата е навършила дванадесет, но не е навършила четиринадесет години, извършителят се наказва с лишаване от свобода до десет години", пише в гръцките закони, които са категорични, че не може да става дума за съгласие, тъй като момичето е малолетно.

Другото обвинение срещу 15-годишния тийнейджър е за кръвосмешение. Това най-вероятно няма да издържи в съда, защото Наказателният кодекс на южната ни съседка гласи, че "ако роднината и полу- или пълните братя и сестри са на възраст под 18 години, те могат да бъдат освободени от всякакви обвинения, касаещи кръвосмешението". По принцип в Гърция кръвосмешението е напълно забранено поради опасност от засилване на генетично предразположение към болести заради родството. Обикновено са забранени отношенията между най-близките роднини - между родители и деца и между братя и сестри, но забраната може да обхваща и други степени на родство. Освен в Гърция почти в цяла Европа кръвосмешението се счита за нарушаване на закона.

Нашенецът за една бройка щеше да успее да се отърве от обвиненията, защото "сексуалните действия между непълнолетни под петнадесет години не са наказуеми, освен ако възрастовата разлика между тях е повече от три години, само в този случай могат да бъдат наложени коригиращи или лечебни мерки." Той е бил на 15 години, когато е забременил сестра си, тъй че 10 години решетки остават като възможност за непълнолетния нашенец.

Припомняме, че преди две седмици малолетната девойка посещава болница в град Ретимном, след като казва на майка си, че не се чувства добре и й прилошава. По време на прегледа лекарите установяват, че българчето е бременно. Докторите незабавно информирали местните власти, тъй като става въпрос не само за бременност на момиче, ненавършило 18 години, но и за кръвосмешение.

Влюбените брат и сестра казали при разпит в полицията, че половият акт е станал със съгласието на двамата и че са много влюбени. Пред ченгетата на острова се явили и родителите на тийнейджърите, които също дали показания за разследванията. Там те остават в ступор, когато научават, че дъщеря им и синът им правят секс, и то не от скоро. Безпрецедентният случай на кръвосмешение в Гърция е разкрит от полицейски комисар Г. Калиакманис, пишат още медиите в южната ни съседка.

Реклама

Тъй като обвиняемият е едва на 15 години, най-вероятният сценарий е да получи условна присъда и да му бъдат назначени редовни срещи с психиатър.

"България Днес" се свърза в посолството ни в Атина, но от там казаха, че такива случаи не ги вълнуват и да се обърнем към консулството ни в Солун, с което така и не успяхме да се свържем. От Министерството на външните работи у нас така и не отговориха на официалното запитване на "България Днес" до затварянето на редакционни брой на вестника.

 Румънци изнасилват нашенка

Наскоро трима румънци са арестувани за сексуални престъпления с 15-годишно българче. Един от задържаните твърди, че гаврите с непълнолетното момиче са се случвали със знанието на бащата румънец, но таткото отрича да е замесен в гнусната история.

Четете още

SEX трагедия с българчета в Гърция

SEX трагедия с българчета в Гърция

Изнасилената 13-годишна от Роман Полански го защитава

Изнасилената 13-годишна от Роман Полански го защитава

Реклама
Реклама
Реклама