Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17493104 www.bgdnes.bg

Кмет се закле под домашен арест

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов се закле днес, докато е под домашен арест. Той присъства на заседанието на Общинския съвет след специално разрешение на Софийска градска прокуратура.

Областният управител на Търговище Гергана Цонева връчи на Ешрефов символите на град Омуртаг в присъствието на 22-ма съветници, предаде БТА.

Реклама

До новото встъпване в длъжност на Ешефов се стигна след повторно броене на гласовете в три секции в община Омуртаг от вота през есента, в изпълнение на решение на Върховния административен съд от 7 март 2024 г. След новото преброяване на гласовете в три секционни комисии - в селата Могилец, Беломорци и Омуртаг, Общинската избирателна комисия в Омуртаг излезе с решение, в което се посочва, че Ешреф Ешрефов остава кмет на общината.

Ешрефов е под домашен арест, след решение на Апелативния съд във Варна. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че от началото на 2019 г. насам е участвал в организирана престъпна група на територията на община Омуртаг с цел извършване на престъпления по служба. Сдружението, според прокуратурата, е създадено с користна цел и в него участват длъжностни лица. Бащата на обвиняемия е задържан под стража, спрямо третия член не е взета мярка за процесуална принуда.

Четете още

Арестуваха кмета на Омуртаг, той получи инфаркт

Арестуваха кмета на Омуртаг, той получи инфаркт

Тераса рухна в Омуртаг
Тераса рухна в Омуртаг

Тераса рухна в Омуртаг

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама