Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/18306829 www.bgdnes.bg

Оцелелият по чудо журналист Огнян Стефанов: Алексей Петров поръча да ме пребият!

"Убеден съм, че Алексей Петров седи зад нападението ми. Той открито ме заплашваше", това каза журналистът Огнян Стефанов, който преди 16 години бива брутално пребит пред столичен ресторант. В предаването "На Фокус с Лора Крумова" Стефанов разказа за върпосния ден, в който е бил пресрещнат от група мъже. Попитали са го дали той е Огнян Стефанов, след което са го нападнали.

"Травмите бяха ужасно тежки, кръвозагубата огромна", спомни си той и допълни, че смята, че е бил удрян с чукове и винкели. "Алексей Петров искаше да ме "сготви", както се е изразил пред един мой познат. Той му е казал на Алексей, че не може да направи така, че съм журналист и не трябва така да се постъпва. Петров го е казал това и на друго място - на Дондуков 2, когато президент беше Георги Първанов", разкри журналистът. 

Реклама

Стефанов разказа, че по време на побоя е чул как Евелин Банев-Брендо се е включил. По-късно е разбрал, че Банев дори е имал травми. "Неговата намеса във всички случаи е отклонила част от вниманието към мен, логично е да си помисля, че му дължа живота си. Дали е така или не, не мога да кажа", допълни Огнян. 

Журналистът поясни, че не са приятели с Брендо, а само са се виждали няколко пъти. Накрая коментира решението на Банев да се предаде доброволно. "Така е преценил в даден момент и го е направил сам - смята Стефанов. - Със сигурност го е обсъждал с хора, които разбират от тези неща. В тези среди със сигурност периодично прилитат не само искри, но и сериозни закани, които понякога се реализират. Но главният виновник е политичекската класа, а затворът не е място, в което човек може да спаси кожата си", категоричен е той.

Четете още

Aрестуваха "Емил Кюлев"

Aрестуваха "Емил Кюлев"

Брендо има гастрит, ще е на диета зад решетките

Брендо има гастрит, ще е на диета зад решетките

Алексей Петров осъди посмъртно прокуратурата за петцифрена сума

Алексей Петров осъди посмъртно прокуратурата за петцифрена сума

Журналисти на мушката
Журналисти на мушката

Журналисти на мушката

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама