Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/18529198 www.bgdnes.bg

Повдигнаха обвинения на Веселин Вълчинов, убил и разчленин Кристиян Пеев в столицата

Повдигнаха обвинения на Веселин Вълчинов, убил и разчленил Кристиян Пеев в апартамент в центъра на столицата през август миналата година. Той е погнат за предумишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Това става ясно от съобщение на Софийската градска прокуратура.

Според държавното обвинение обвиняемият е предложил на Кирил Пеев да се разходят и той се е съгласил. След разходката, в 17:15 ч. двамата отишли в дома на Вълчинов в гр. София, ул. "Г. С. Раковски". Тогава Вълчинов  е поканил жертвата в спалнята, където има маса, а до нея Вълчинов е оставил метална гира с тегло малко над 4 кг. Пеев сяда пред масата без да очаква нападение. Възползвайки се от това, соченият за килър грабва металната гира с дясната си ръка и нанеся с нея 9 удара в областта на челото и главата на Пеев. Бруталните удари му причиняват жестока черепно-мозъчна травма и младият мъж издъхва.

Реклама

След бруталното убийство Вълчинов напуска жилището. Трупът на Пеев остава там. Това се случва малко преди 19: 00 часа, а след около 2 часа Вълчинов се връща на местопрестъплението. Няколко часа се чуди какво да прави и малко след полунощ се обажда на своя авер Кирил Суботинов.  Решават, че е по-добре да разчленят трупа. Двамата приключват с ужасяващите си действия малко след 10 часа сутринта на следващия ден. Като междувременно излизали, за да купят пособия за разчистване на местопрестъплението и изхвърляли части от трупа на убития.

На сутринта Вълчинов и Суботинов изнасят от жилището общо 5 чувала с останки, опаковани със стреч фолио и ги заровили на различни места в Природен парк Витоша. Някои от останките обаче метнали в шахтата в кооперацията на ъгъла на ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски" в София. Впоследствие тази шахта се запуши и именно по този начин двамата бяха спипани. 

На различни места се оказа, че Вълчинови Суботинов са изхвърлили и ползваните от тях пособия, както и телефоните и документите на убития.

Според Софийската градска прокуратура обвинението се доказва от показанията на 30 свидетели, множество експертизи, извършени от 23 вещи лица, от проведените огледи, следствени експерименти, претърсвания и изземвания, приобщените записи от камери, множество веществени доказателства, справки и други относими към делото доказателствени материали, пише в съобщението на правовата институция.

Относно Кирил Суботинов, той няма да бъде съден в съучастие в убийство, а само за лично укривателство. Материалите, които касаят ролята на Суботинов в разчленяването на тялото на Пеев и в последващото изхвърляне на уликите, са предадени на Софийската районна прокуратура.  

В момента остава само Темида да насточи заседание по делото срещу Вълчинов, а относно Суботинов разследването все още не е приключило.

Четете още

Майката на пребития до смърт студент - Зарка: Не вярвам, че търсят убийците на сина ми Стоян Балтов

Майката на пребития до смърт студент - Зарка: Не вярвам, че търсят убийците на сина ми Стоян Балтов

Разчленяването в София е заради 2 бона

Разчленяването в София е заради 2 бона

Реклама
Реклама
Реклама