Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/18698466 www.bgdnes.bg

Доживот грози човека на Таки, вилнял в Халкидики

*Охранителите са разследвани за рекет преди години, но така и не е доказан

*Четирима са обвинени в опит за убийство и в притежание на незаконни оръжия

Доживотен затвор грози човека на Таки - Кирил Киров-Руския, който е един от участниците в престрелката и побоя в ресторанта в Халкидики, Гърция, в края на миналата седмица. Това показа справка на "България днес" в Наказателния кодекс на южната ни съседка.

Реклама

Вчера гръцките власти освободиха Ивайло Константинов, по прякор Белгиеца, който е собственик на кървавия ресторант. С него от килията излязоха още трима души, но все още не е ясно кои са те. По неофициални данни Белгиеца е собственик на известен ресторант, който е на пъпа на българската столицата. Други четирима остават е ареста, като един от тях е именно Руския (виж карето). Те се разследват за опит за убийство и ги заплашва доживот зад решетките. Задържаните са хора на Руския, тъй като охранителите, участвали в екшъна, все още не са открити.

Припомняме, че кървавият екшън, който разтресе Халкидики и в който участваха известни наши бандити, се разигра в нощта срещу събота в плажния бар "Ахинос тути бийч" в селцето Ханиоти, което се намира на първия ръкав Касандра. Заведението е собственост на 35-годишния грък Алогзейлат Елефтериос, а Ивайло Белгиеца му е съдружник по неофициална информация.

Според гръцките разследващи забавяне на поръчката на около десет българи е поводът за кървавата свада, но това все още е в процес на изясняване. Най-вероятно обаче става въпрос за мафиотски сблъсък, а не за забавяне на храна.

Каквато и да е причината, която със сигурност ще се изясни, тя предизвиква тежки сблъсъци с персонала, след което излиза Белгиеца, за да защити хората си, и бива зверски пребит. Когато Кирил Руския и бандата му пребиват шефа на ресторанта, това вече минава границата и се появяват охранителите на Белгиеца. Те са били въоръжени и са стреляли по хората на Таки 5-6 пъти. Тежко е ранен един от нашите бандити, с куршум в гърдите, а друг е уцелен в ръката. Има и няколко наръгани. След това охранителите бягат. 

Бандата на Ивайло Константинов-Белгиеца, които първи вадят пищови, преди години са разследвани за рекет и за изнудване, нещо подобно на висаджийски схеми през 90-те години.

Към момента не е ясно дали човекът на Таки е извадил пистолет и е отвърнал на огъня. По информация от гръцките медии и от бандата на Таки също се е стреляло.

Реклама

Единият от охранителите на Белгиеца е вече установен и е обявен за издирване. По непотвърдена информация те са от руски произход.

Открити са и две бухалки. Инцидентът приключва след използването на огнестрелно оръжие. Стреляно е с два пистолета, защото на мястото при огледа са открити 4 гилзи, които са изстреляни от две оръжия с различен калибър. За задържането на групата на Руския се наложило да се включи група от гръцките специални части.

Целият екшън е заснет от охранителните камери на бара. На кадрите се вижда моментът, в който групата от 7 българи поваля на земята собственика на бара. 55-годишният мъж получава удари с ръце и крака по цялото тяло.

Посетителите в заведението скачат уплашени от масите си и бягат към изхода, за да се спасят, докато цари абсолютен хаос. Сред тях са семейства с малки деца и като по чудо никой от тях не е ранен.

Двама простреляни са настанени в болницата в Полигирос. Единият е в тежко състояние с огнестрелна рана в гърдите. Третият пострадал при побоя е Ивайло Константинов-Белгиеца, който е с лека телесна повреда, с травми по лицето. Участниците в побоя са подведени под отговорност за незаконно притежаване на оръжие, хулиганство и опит за убийство. Разследването се води от полицията в Полигирос.

 Кирил Руския

Кариерата на Кирил Киров започва с разпространение на дрогата в "Люлин" около Милениума. После се утвърдил като един от "лейтенантите" в люлинската "Бригада на чуковете".

Киров е задържан като част от наркогрупата на Христофорос Аманатидис-Таки през 2012 г. Тогава властите твърдят, че му е била възложена поръчка да елиминира началника на сектор "Терор" в ГДБОП Валентин Цоновски и съдия Владимира Янева, която по-късно придоби печална известност. Във времето е задържан с близкия до ВИС-2 плевенчанин Камен Балбузанов-Куката и с Кирил Муртов и Антон Калчев - Тони Застраховката. През средата на миналото десетилетие Кирил Киров е сочен за близък и до осъдения наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите. През 2016 г. Кирчо Руския е задържан на остров Бали по обвинение за източване на банкови карти. С него тогава е арестуван Тома Келевски.

В последните години се твърди, че отношенията между Кирил Киров и Христофорос Аманатидис са на приливи и отливи. Странно съвпадение е, че Киров и гардовете му са задържани за побой и използване на огнестрелно оръжие в момент, в който Таки е много популярен в Гърция покрай осветената му връзка с Ружа Игнатова.

Четете още

След стрелбата в Халкидики: Освободиха собственика на бара и още трима българи

След стрелбата в Халкидики: Освободиха собственика на бара и още трима българи

Нови арести след стрелбата с българи в бар в Халкидики, общо осем са задържаните

Нови арести след стрелбата с българи в бар в Халкидики, общо осем са задържаните

ЕКШЪН! Задържаха Кирчо Руския за престрелката в Халкидики

ЕКШЪН! Задържаха Кирчо Руския за престрелката в Халкидики

Стрелба между българи на Халкидики. Подозират мафиотска разправа

Стрелба между българи на Халкидики. Подозират мафиотска разправа

Реклама
Реклама
Реклама