Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/18728308 www.bgdnes.bg

Камен Куката е осъден за заплаха за убийство и рекет

  • Освен за надуваемия замък
  • Заканва се да ликвидира мъж на бензиностанция, иска 100 бона от собственик на кафе в Плевен

Освен за надуваемия замък Камен Балбузанов - Куката е осъден за заплаха за убийство през 2011 г. в София и за рекет в плевенско кафене. Това разбра "България Днес" от решение на Върховния касационен съд (ВКС), което е влязло в сила на 27 март тази година.

Реклама

Балбузанов е закован от върховните магистрати ав това, че на неустановена дата през 2011 г. на бензиностанция в столицата се е заканил с убийство на мъж. По неофициална информация потърпевшият е служител в бензиностанцията. Какво точно се е случило и защо Балбузанов е заплашил да ликвидира мъжа, не става ясно. За това му престъпление ВКС му дава една година решетки. Също така Куката е закован за рекет. През месец юли или август 2013 г. магистратите така и не стигат до точната дата, в известно плевенско кафене кримигероят заплашва собственика на заведение, че ще го смачка от бой, ако не му плати 100 хилядарки за охранителните услуги, предлагани от Балбузанов. Шефът на кафенето отказал на Куката да му плаща каквото и да е било. Тогава Балбузанов продължил със заплахите за физическа саморазправа и му казал, че ще потроши заведението му. В крайна сметка плевенският кримигерой нито успява да прибере парите, нито уврежда имуществото на жертвата си, защото мъжът се оплаква в полицията. За това му престъпление ВКС го закова три години и четири месеца лишаване от свобода, както и с 2 бона глоба.

Другата му присъда, която е трета и последна, е именно за така известния надуваем замък, който Балбузанов задига от плевенски парк.

През нощта на 21 срещу 22 април 2017 г. в Плевен в съучастие като съизвършител негов стар авер Куката задига цял надуваем замък, който е атракцион за деца в парка в града. Освен надуваемо съоръжение, което е от 4 части, Куката отмъква касов апарат, който е на стойност около 2 хиляди лева. Бандитът задига чуждото имущество, защото собственикът на атракциона не желае да му плаща за охранителните му услуги. Взема замъка и касовия апарат като вид плащане. За това си престъпление Куката е осъден на 4 години решетки. Тъй като у нас присъдите не се обединяват, а се взема най-тежката от тях, то Балбузанов в крайна сметка е осъден на 4 г. решетки.

След последното му обвинение - за надуваемия замък, през 2017 г. антимафиоти от ГДБОП проведоха голяма акция в Плевен, за да арестуват Балбузанов. По това време Куката е разследван като бос на местна банда за рекет, изнудване и побои. Заедно с него са прибрани и негови приближени и познати.

В крайна сметка някои са оправдани, други се отърваха с леки наказания, а Куката бе осъден за задигнатия замък, заплахата за убийство и за единичния случай на рекет. Балбузанов излезе от затвора, където изтърпяваше мярката си за неотклонение, чак през 2020 година. Това означава, че Куката вече е лежал над 3 години и сега, след като се предаде в затвора в Плевен преди няколко дни, му остава до лежи до 1 година зад решетките. Това зависи изцяло от него, защото ако бачка и не създава проблеми, то ъндърграунд героят може да излезе само след 4 -5 месеца от кауша. В момента е в адаптационно крило, където ще лежи, докато не свикне със затвора. После ще бъде преместен в общата популация в зандана и най-вероятно ще започне работа.

Четете още

Куката ще лежи до 1 година в затвора

Куката ще лежи до 1 година в затвора

Митичният Камен Балбузанов-Куката  се е предал в затвора

Митичният Камен Балбузанов-Куката се е предал в затвора

Реклама
Реклама
Реклама