Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/19044098 www.bgdnes.bg

Мистерия обгръща убийството на Нотариуса

  • Правовите институции отказват да кажат има ли развитие
  • Ченгетата смятат, че мократа поръчка е дошла от чужбина, като тази на Алексей Петров 

Разследването за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса тъне в мистерия. Правовите институции отказват да кажат докъде е нищенето на случая и има ли въобще някакъв напредък.

По информация на "България Днес" ченгетата нямат ни най-малка представа кой е физическият извършител на убийството, което се случи на 31 януари тази година в столичния кв. "Горна баня". Една от версиите, която продължава да се проверява без очевиден успех, е, че поръчката е направена от чужбина. За момента няма яснота нито кой е заподозрян, нито от коя държава е убиецът на Нотариуса, нито как е направена поръчката. Подобно е положението и с разследването на убийството на Алексей Петров, който бе показно ликвидиран на 16 август миналата година. Там също прекият извършител не е ясен, но има оперативни данни, че поръчката е дошла от Съединените американски щати. Ще стане ли ясно кой стои зад мократа поръчка на Нотариуса и тази на Алексей Петров, предстои да разберем.

Реклама

Държавата се разтресе след убийството на Мартин Нотариуса, защото лъсна мащабната му схема, която държи десетки, да не кажем, стотици прокурори и съдии в джоба си със секскомпромати и друг вид изнудвания. Божанов бе брутално пребит, както пръв писа "България Днес", като се позова на няколко мнения на патолози и лекари, след което беше убит с един контролен изстрел в главата.

По мнението на медиците, които пожелаха да не им се споменават имената по обясними причини, от снимките ясно личи, че Нотариуса е налаган с предмет, който e бил леко заострен или в края на който е имало разширение.

Според лекарите, с които "България Днес" разговаря, побоят върху Нотариуса е бил сериозен и е нанесен, преди да бъде убит, защото иначе по лицето на жертвата не би трябвало да има кръв, отоци и синини. Те не се появяват, ако боят е нанесен постмортем. Божанов бе със счупен нос, с няколко фрактури на черепа и с отоци по лицето. Възможно е Нотариуса да е бит с приклада на пистолета, с който впоследствие е убит. Също така, има и фрактура на темпоралната кост, тоест на слепоочието, която няма как да стане от куршум, освен ако не е от упор. Това е изключено, защото няма следи от нагар по слепоочието на Мартин Божанов.

След като е пребит, Нотариуса е застрелян с един куршум в главата. Това навежда на мисълта, че убиецът най-вероятно е бил над жертвата си, когато е дръпнал спусъка. В момента официалната информация гласи само, че убийството е било поръчано, а извършителят му е професионалист.

Към този момент разследването за мократа поръчка все още тече, но според източници на "България Днес", които са запознати със случая, убийството много трудно би било разкрито.

Разследващите разполагат само с колебливи показания на няколко свидетели, както и със записи от охранителни камери пред дома на Нотариуса, на които обаче лицето на килъра не се вижда и не може да се сравни с базата данни на МВР. Засега разследването цикли, а убийството на Нотариуса продължава да тъне в мистерия.

Реклама

Никакъв напредък за схемите

Прокурорската колегия изпрати на Народното събрание всички документи, които събра през последните месеци за дейността на Мартин Божанов-Нотариуса и групата около него. Това решиха кадровиците на своето заседание преди малко под два месеца. Сред документите имаше обобщен доклад от тематична ревизия в Софийската районна прокуратура, две преписки, писмо от Националното бюро за контрол на СРС, както и няколко решения на самата колегия. Освен Прокурорската колегия с Нотариуса се занимава и Съдийската. Тя проверява дали съдии са съпричастни към дейността на Нотариуса. В парламента пък има образувана комисия, която освен Божанов проучва и дейността на бившия следовател Петьо Петров - Пепи Еврото. Към този момент по въпроса няма никакъв видим напредък.

 Изнудва магистрати със секскомпромати

Нотариуса е изнудвал магистрати със секскомпромати! Тази информация освен от източници на "България Днес" бе потвърдена и от Ивайла Бакалова пред нашата медия. Самата миска е изнудвана от Мартин Божанов-Нотариуса. От прокуратурата също потвърдиха, че разследват и в тази посока. Нотариуса е държал две студиа за красота на централната улица в София "Алабин". Случайно или не, те са съвсем близо до Съдебната палата. Двата уж козметични салона само са изглеждали така. Всъщност зад уредите за разкрасяване е имало стаи, в които магистрати са отивали, за да задоволяват сексуалните си нужди.

Всичко това е било уреждано от Нотариуса, но задкулисно. Това, което не са знаели дадените прокурори и съдии, е, че схемаджията е поставял скрити камери във всяка стая, които са снимали секссцените и различните фетиши на служителите в съдебната система. След това Нотариуса е използвал тези записи, за да изнудва даден магистрат, когато му потрябва. Когато някой трябва да бъде пуснат от ареста, когато някой трябва да бъде вкаран там със съмнителни обвинения, които са били скалъпени, или при друга нужда, Нотариуса вадел порнофилмчетата, твърдят източници на "България Днес". Секскомпроматите са били един от основните инструменти, с които години наред Нотариуса е работил безпогрешно, преди да бъде ликвидиран в "Горна баня" пред жилището си.

Бакалова каза преди месеци пред "България Днес", че е чувала, че Божанов е изнудвал магистрати със сексвидеа, снимки и всякакви компромати. Миската сподели също, че има информация, че тези две студиа за красота са били именно бардаци и точно там са били записвани прокурорите и съдиите да се забавляват със секси мацки.

Четете още

Вижте неизлизали снимки на Нотариуса

Вижте неизлизали снимки на Нотариуса

Комисията за Нотариуса и Пепи Еврото мъдри какви ходове да предприеме

Комисията за Нотариуса и Пепи Еврото мъдри какви ходове да предприеме

Дъщерята на Нотариуса написа стихотворение в памет на баща си

Дъщерята на Нотариуса написа стихотворение в памет на баща си

Синът на Нотариуса май работи във Вътрешна сигурност?

Синът на Нотариуса май работи във Вътрешна сигурност?

Реклама
Реклама
Реклама