Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/19167306 www.bgdnes.bg

(ОБЗОР) Орлин гледал Евгения в очите, докато я души

Вещите лица закопават обвиняемия за бруталното убийство, младата жена се е мъчила и е осъзнавала, че любимият й я убива

Орлин Владимиров е гледал съпругата си Евгения в очите, докато я души и й отнема живота. Жертвата се е мъчила в продължение на може би 15 минути. Това стана ясно на днешното заседание, на което бяха изслушани вещите лица, които са изготвили тройната съдебномедицинска експертиза. Заедно с Орлин е подсъдим и баща му Пламен. Синът е обвинен в убийството на 33-годишната Евгения, а таткото е погнат за лично укривателство. Пламен е помогнал на Орлин да изхвърлят трупа и да заличат следите от жестокото деяние.

Реклама

Според тримата вещи лица - д-р Димитър Николов, д-р Александър Минчев и д-р Веселин Топалов, 33-годишната Евгения е осъзнавала, че любимият й я убива - бавно и мъчително. Докторите твърдят как, освен че извършителят в продължение на минути е душил Евгения лице в лице, също, че трупът й е натикан в куфара около 10-12 часа след смъртта й. След като се скове, трупът е невъзможно да бъде сгънат по този начин, категорични са вещите лица.
"Травмата, която е получила жертвата при удара в главата, не е била толкова силна, че да изпадне в безсъзнание. Те я получила мозъчно сътресение, но през времето, в което е убивана, е разбирала какво се случва и се е мъчила. Всички данни от аутопсията сочат, че жертвата е била на земята, а убиецът е бил върху нея, били са лице в лице", категорични са вещите лица.

"За тези твърдения има множество доказателства, които са открити по трупа. Има кръвонасядания в хълбока, в седалищните части, което означава, че е била притискана към пода с доста голяма сила. Освен това е абсолютно категорично, че Евгения е била удушена с ръце. Има множество точковидни кръвонасядания по шията. Това са следи от пръстите на човека, който е я удушил. Също така фактът, че има множество кръвонасядания, сочи, че душенето е било поетапно. Евгения се е борила много и се е съпротивлявала и извършителят е трябвало да намества захвата си многократно. Тоест убийството не е било кратко, а доста мъчително за жертвата. Душенето на Евгения може да е продължило 15 минути, няма как да се определи точен интервал, но е приблизително толкова. Сигурно е, че смъртта й не е настъпила мигновено", обясняват пред съда експертите.

"Единствените неща, за които не можем да бъдем сигурни, са дали е удушена с една или две ръце, защото дланта може да не остави отпечатък, и колко време е умирала жертвата. Всичко друго е абсолютно категорично", категорични са вещите лица.
От всичките адвокати в залата, тези, които представляват близките на убитата, и тези, които бранят интересите на баща и син Владимирови, се оказа, че най-много въпроси има Орлин Владимиров. Стана ясно също, че Орлин доста добре се е запознал с материалите по делото, докато търка наровете в килията. Подсъдимият засипа експертите с множество въпроси, които според вещите лица нямаха особено голям смисъл, а на другите вече беше отговорено.

Това обаче не попречи на сочения за удушвач да продължи да тъпче на едно място. Дори в един момент се наложи съдия Вера Цветкова, която е председател на съдебния състав, да му напомни, че въпросите трябва да са свързани с експертизата и да са такива, които вече не са получили отговор.

"Как е възможно някой да е удушен, ако няма счупена подезична кост и каквито и да е било счупени хрущяли?" Това бе един от въпросите, които отправи Орлин към вещите лица. Експертите отговориха, че всяко удушаване е специфично и не е нужно жертвата да има подобни травми, за да се заключи, че е удушена.

Реклама

После Орлин се насочи към факта, че под ноктите на Евгения няма чужда тъкан, което според него е невъзможно, ако някой я е душил.

"Не е нужно да има чужд биологичен материал под ноктите на жертва на удушаване. Фактът, че няма, означава, че извършителят просто е бил много по-силен от жертвата. Не е като по филмите, които гледаме, как винаги има ДНК на престъпника под ноктите на убитата. Това не е филм, в реалния живот нещата не стоят точно така", отсичат експертите.
Орлин бе толкова отчаян да изкопчи нещо от докторите, което ще е в негова полза, че дори започна да разпитва вещите лица за експертиза, която не е изготвена от тях. Те категорично отказаха да коментират изследването, което не са провели те, а и то е било разгледано вече обстойно на първа инстанция.

В крайна сметка всички страни по делото приеха експертизата, а впоследствие Орлин трябваше да даде обяснение пред Темида.

СЛУЧАЯТ

Припомняме, че Евгения изчезна през октомври 2021 г., а трупът й бе открит на 13 ноември.
В трагичния за Евгения ден, 13 октомври 2021 г., двамата с Орлин се скарват, вероятно заради ревност, и подивелият мъж се нахвърля на жена си. Започва да я души с ръце и Евгения припада. Според първоначалната версия на разследващите тогава Орлин решава, че я е убил, и омотава главата й във фолио, като покрива устата и носа. Ченгетата са смятали, че в този момент жертвата е била все още жива, макар и в безсъзнание, и се е задушила от фолиото. Версия, която делата опровергават.

След смъртта на Евгения Орлин се обажда на баща си Пламен и иска помощта му. Баща и син Владимирови натъпкват тялото на Евгения в куфар. Пламен, който е бивш служител на ДАНС, мята жертвата в багажника на возилото си и изхвърля куфара с трупа в тресавище край Перник.

След зверството Орлин ползва телефона и профилите на Евгения, представя се за вече мъртвата си съпруга. В чатове твърди, че отива на фитнес, след това да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие Орлин повтаря и пред ченгетата. В продължение на месец той твърди, че жена му е изчезнала. Даже взема участие в издирването на съпругата си. Всичко свършва на 13 ноември, когато охранители в Перник се натъкват на трупа на младата жена при обход на района. Баща и син са извикани в СДВР, където се пречупват и правят пълни самопризнания.

В момента Орлин е в ареста, а баща му Пламен е освободен срещу 5 бона гаранция заради влошеното му здравословно състояние.

Четете още

Ясно е как е убита Евгения

Ясно е как е убита Евгения

Болен съдия спъна делото за убийството на Евгения

Болен съдия спъна делото за убийството на Евгения

Реклама
Реклама
Реклама