Реклама
https://m.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/18877675 www.bgdnes.bg

Започна световното по спортен риболов в Пловдив

Дисциплината "Свободен стил Метод Фидер" стартира с две тренировки

На Гребния канал се провежда и първото женско състезание през 1994 г.

Стартът на световното първенство по спортен риболов в дисциплината "Свободен стил Метод Фидер" бе даден на Гребния канала в Пловдив. Зам.-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов обяви началото на чаканото събитие, което започна с две тренировки.

В съревнованието на Гребния канал участват 26 отбора от общо 17 страни, в това число и двата състава на България.

Реклама

"За нас е висока чест да приемем за втори път тази година домакинството на най-големия форум в спортния риболов - световното първенство. Убеден съм, че всички участници ще покажат високо спортно майсторство в интересния и динамичен риболов на канала. Тук са поставяни много рекорди и исторически резултати в гребането и кану-каяка. Надявам се, че сега същото ще бъде и в спортния риболов с Метод Фидер." С тези думи зам.-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов откри световното първенство и пожела успех на участниците в шампионата.

Участие в официалното откриване взеха още председателят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов, председателят на УС на Националното ловно-рибарско сдружение при "Съюз на ловците и риболовците в България" инж. Васил Василев, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури д-р Николай Георгиев. Световната федерация по спортен риболов в сладки води ФИПС ЕД поверява домакинството на България, тъй като счита Гребния канал в Пловдив за едно от трите най-добри съоръжения за спортен риболов в Европа. Дотук на него са проведени общо шест световни първенства, в това число и първото за жени въобще през 1994 г.

Четете още

УНИКАЛНА СЛУКА! Рибари хванаха златната рибка

УНИКАЛНА СЛУКА! Рибари хванаха златната рибка

Язовир "Широка поляна" пресъхва

Язовир "Широка поляна" пресъхва

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама