Реклама
https://m.bgdnes.bg/misterii/article/15146266 www.bgdnes.bg

Ванга ми помага в битката с рак!

Мама беше с Вангелия до нейния сетен час, сега усещам как силата на светицата ме крепи, казва Стефка Петревска, близка на пророчицата

"Ванга избра мама за своя спътница до смъртта си. И да, това решение е предопределено свише. Съдбата на майка ми, а и на цялото ни семейство е свързана с пророчицата. Сигурна съм, че всичко това е част от нашата житейска орис."

Реклама

С тези думи Стефка Петревска от петричкото село Първомай разкри пред "България Днес" преди две години историята на тези силни жени, способни да устоят на най-тежки изпитания. Нейната майка Витка Петревска дели един покрив с Ванга цели 11 години. През това време пере, готви, чисти и върти домакинството в дома на ясновидката. В къщата си

Витка се прибира само в петък вечер, а в събота сутрин отново е на своя пост при пророчицата. Жената остава до Ванга и в най-мрачните моменти, когато гадателката, помогнала на хиляди хора да намерят изцеление, сама гасне в кошмара на неизлечима болест. И в нощите, когато болките и агонията стават непоносимо страшни, пак те двете са сами в къщичката на Рупите. Ванга си отива от този свят на 11 август 1996 г., а нейната близка спътница Витка доживява до 92 години.

Точно като в приказката за доброто, което винаги се връща при тези, които са го посели, сега Стефка Петревска, дъщерята на Витка, усеща как силата на пророчицата

Ванга е до нея в най-трудната й житейска битка. Стефка е диагностицирана с онкологично заболяване и се подлага на тежка терапия в борбата с болестта.

"Когато съм в болница, често мисля за Ванга - споделя Стефка. - Усещам нейното присъствие и как сякаш бди над мен. Жена, с която се запознах в онкологичното отделение, ме помоли да й разкажа какво знам за народната светица. Не подозираше, че сме били близки с Ванга. Само бях споменала, че съм от югозападния край на България, близо до Петрич и Рупите. А там почти всеки е чувал по нещо за прочутата пророчица.

Разказах й на колко много хора е помогнала Ванга и аз лично съм била свидетел на множество чудеса. Почуствах как жената до мен сякаш получи лъч надежда. Моля се на Ванга да помага на мен и на всички, които страдат. Надявам се да се преборя с болестта, но Бог решава кой колко дни ще има на този свят. В понеделник очаквам резултати от нови изследвания и съм с надеждата да получа добри новини."

Семейната история на Стефка Петревска е силно преплетена с тази на Ванга.

През последните две години и половина от живота на пророчицата Витка, майката на Стефка, е плътно да нея на Рупите.

"Майка ми озобщо не се прибираше - спомня си Стефка. - Накрая, когато леля Ванга вече беше на легло, стана много тежко. Докато беше млада и жизнена, Ванга беше отлична домакиня. Яла съм при нея най-вкусните гозби. Всичко блестеше от чистота. Но след това... Ванга осем години беше болна от рак на дясната гърда. Когато вече беше на легло, майка ми се грижеше за всичко. Било им е много тежко. Мама ми е разказвала как вечер двете стоят самотни на тази безлюдна поляна в Рупите... Сега вече разбирам как се е чувствала. Когато и мама Витка на свой ред легна болна, виждах как в изтощеното й тяло душата се подготвя за своето пътуване. Сякаш идват да я посрещат всички близки, които вече са си отишли от нашия свят. Вярно е, че Ванга и преди това е имала умението да разговаря с мъртвите, но в края на живота си преживява тежки моменти. Истина е, че нейни близки искаха да я поверят на грижите на медицинска сестра. А майка ми да си се прибере на село. Но тогава Ванга отсече: "Нас с Витка само смъртта ке ни раздели. Аз ида ли у болница, жива нема да ме докарат". И на мен ми е казвала: "Твоята майка ми е пратена от небето". Сега двете се събраха там и вярвам, че пак помагат на нас, живите", завършва разказа си дъщерята Стефка Петревска. Желаем й да се възстанови напълно!

Четете още

Стотици вярващи се събират край гроба на Ванга, вижте защо

Стотици вярващи се събират край гроба на Ванга, вижте защо

Енергиен център на Ванга и Людмила държан под ключ

Енергиен център на Ванга и Людмила държан под ключ

Художникът Пламен Капитански: Видях как Преподобна Стойна спасява животи

Художникът Пламен Капитански: Видях как Преподобна Стойна спасява животи

Мисията на Ванга и Людмила обръща съдби

Мисията на Ванга и Людмила обръща съдби

Реклама
Реклама
Реклама