Класическа супа от агнешко месо
Необходими продукти:
30 г брашно тип 500
1/2 ч.л. черен пипер млян
1 вр. магданоз пресен
100 г лук кромид стар
300 мл краве кисело мляко
80 мл олио
1 бр. яйца
200 г домати
100 г моркови
400 г агнешко месо
100 г ориз
2 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парчета и се залива със студена вода.
Бульонът се изчиства от пяната и се вари до готовност на месото. Лукът и морковите се нарязват на дребно и се задушават.
Към тях се добавят доматите, нарязани на ситно или настъргани. В прецедения бульон се слагат зеленчуците и се добавят оризът/фидето и свареното месо.
След като оризът се свари, супата се застройва. В малка тенджерка се смесват млякото, яйцето, оцетът, брашното, щипка сол и се долива горещ бульон от супата. Застройката се кипва при непрекъснато разбъркване и се добавя в супата.
Готовата супа се поръсва с черен пипер и магданоз.