Пиле с грах и гъби
Необходими продукти:
600 г пилешки пържоли (от бут)
50 г бекон
300 г печурки
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
250 мл пилешки бульон
100 мл бяло вино
200 г замразен грах
4 стръка копър
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Кожата на пилешките пържоли се отстранява. Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашно. Запържват се в зехтина от двете страни - до златисто. След това се изваждат от съда и се разрязват на две. Гъбите се почистват, нарязват се на едро и се запържват заедно с нарязания на кубчета бекон. Всичко се изважда и в същия съд се запържват наситнените лук и чесън. Връщат се гъбите, беконът и пилешкото месо. Деглазира се с виното. Налива се бульонът и се готви 15-20 минути на слаб огън под капак. Добавят се грахът и наситненият копър, готви се още 3-5 минути и се овкусява със сол и черен пипер.