Оризови спагети с пилешко
Необходими продукти:
400 гр. оризови спагети
1 глава лук
100 гр. гъби
1 тиквичка
1 морков
20 мл. соев сос
20 гр. мед
20 гр. горчица
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на ивици и се маринова за половин час в смес от разбитите мед, соев сос и горчица. Спагетите се сваряват според указанията на опаковката, след което се отцеждат. Морковите се нарязват на много тънки ивици с помощта на белачка. Останалите зеленчуци се нарязват на ивици. В дълбок тиган в малко мазнина се запържват зеленчуците за няколко минути, за да останат хрупкави. Прибавя се малко соев сос и след това се слага месото. Щом месото е готово, се прибавят спагетите и всичко се бърка, докато ароматите се смесят.
Реклама
Реклама