Лесен плодов кекс
Необходими продукти:
300-400 г пресни плодове (сливи, круши, праскови, кайсии, вишни, ягоди и пр. - според сезона, а може и микс от плодове)
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
3/4 ч.чаша олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
кристална захар за поръсване на плодовете
ванилия
Начин на приготвяне:
Измитите плодове се разполовяват и се почистват от костилката (семето).
Двете яйца се разбиват със захарта, прибавят се киселото мляко, олиото, ванилията, бакпулверът и брашното. Сместа се излива в тавичка и отгоре се нареждат нарязаните плодове.
Поръсват се с малко захар. Сладкишът се слага да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 мин., докато се зачерви. Още топъл може да се наръси с пудра захар.
Реклама
Реклама