Летен гювеч
Необходими продукти
3 картофа
1 тиквичка
2 ч.ч ориз
1 бр. луканкова наденица
чесън на прах
3 скилидки чесън
1 домат
100 г кашкавал
корнфлейкс
1 глава лук
1 морков
100 г грах
Начин на приготвяне
Лукът, тиквичката и морковът се нарязват на дребно и се запържват. Добавя се оризът и той да се запържи леко, прибавят се подправките и чесънът на прах и се бърка да не загори. Добавят се грахът и нарязаният на ситно домат и пак се запържва леко. В глинен гювеч се слага половината от сместа, отгоре се нарежда наденицата на колелца и се слага останалата смес от ориза. След това отгоре се нареждат картофите на колелца, слагат се нарязаните скилидки чесън, поръсва се с подправки, долива се вода да покрие картофите и се запича на 200 градуса 60 минути. Когато е почти готово, се настъргва кашкавал и се поръсва с корнфлейкс, за да стане хрупкава коричка.