Хрупкави пилешки хапки
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
1/2 ч.ч. брашно тип 500
2 бр. яйца
100 мл газирана вода
1/2 ч.л. сол
100 мл олио
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на малки хапки. Леко се осолява. За панировката - жълтъците се разделят от белтъците. Разбиват се поотделно. Към част от брашното се добавя газирана вода, за да стане кашичка. След това се прибавят жълтъците и се разбърква. Накрая и белтъците и внимателно се смесва. Ако панировката ви се стори гъста, разредете с още малко газирана вода. Ако ви се стори рядка, добавете още малко брашно. Хапките се овалват в брашно, след това се топят в панировката и се пържат в сгорещено олио. Вадят се на кухненска хартия. Поднасят се топли.
Реклама
Реклама