Кюфтета с лук и картофи
Необходими продукти:
500 г свинска кайма
700 г картофи
2 глави лук
4-5 с.л. зехтин
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. копър
щипка черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
От овкусената кайма се приготвят малки кюфтенца. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в зехтина за 4-5 минути. Картофите се нарязват на лентички като за пържене и се изсипват в тавичка. Прибавят се задушеният лук, червеният, черният пипер и копърът. Сместа се обърква хубаво, долива се 150 мл топла вода, оформят се вдлъбнатини и в тях се нареждат кюфтенцата. Ястието се пече за начало на 250 градуса и като заври, се намалява на 200, като тавата е на най-ниско ниво.
Реклама
Реклама