Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/5570553 www.bgdnes.bg

Печен боб

Необходими продукти

350 г дребен бял боб
3 глави лук
1 морков
1 ч.л. сол
дафинов лист
зехтин
сладък червен пипер
2 с.л. доматено пюре
Начин на приготвяне:
Бобът се накисва за 24 часа в студена вода. Отцежда се. Слага се в тенджера, залива се с 2 л студена вода и се вари 10 мин. Отцежда се и се залива с 2 л гореща вода. Прибавят се солта, морковът и дафиновият лист. Вари се на умерен огън около 40 мин, или докато бобът омекне. Прецежда се, като бульонът се запазва. Зехтинът се загрява и в него се слага лукът. Сотира се, докато започне да се зачервява. Слагат се двата вида червен пипер, разбърква се, добавя се пюрето, разбърква се и се сипва бобът. Всичко се слага в съд за печене.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама