Толстолоб на фурна с портокалов сок и сметана
Необходими продукти:
500 г толстолоб или друга бяла риба
сол
подправка за риба (девесил)
горчица
сокът на 1 портокал
100 мл течна сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Кожата на рибата се отстранява.
Рибата се измива, подсушава, нарязва на порции, овкусява със сол и девесил.
В подходящ съд се смесват портокаловият сок и горчицата. Рибните парчета се овалват в сместа и се оставят в нея. Съдът се покрива с фолио или найлонов плик и престоява в хладилника за 1 час.
Парчетата риба се подреждат в тавичка, добавя се малко вода (2-3 с.л.), заливат се с останалия сок и сметаната и се пекат до зачервяване в предварително загрята на 200 градуса фурна около половин час. Ако е необходимо, температурата се намалява на умерена - 180 градуса.
Реклама
Реклама