Свинско с топено сирене
Необходими продукти:
свинско месо - 1 кг
гъби - 250 г консерва
топено сирене - 5 триъгълничета натурално
червен лук - 1 глава
чубрица
сол
черен пипер
кимион
бульон - 1 ч.ч зеленчуков
Начин на приготвяне:
Свинското се нарязва на тънки парчета и се поръсва със сол, черен пипер и кимион. Нарежда се в широка тава. Загрява се олио и запържваме ситно нарязан лук, добавят се нарязаните гъбки и се овкусяват с подправки. Щом се задушат, сипваме отгоре месото, нареждат се парченца топено сирене и заливаме с бульона или с вода, колкото да покрие продуктите. Печем в загрята фурна на 180 градуса около час - до готовност на месото. Получава се много вкусен сос, а месото е сочно и крехко
Реклама
Реклама