ГРИЛОВАНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Необходими продукти:
Патладжани, тиквички, моркови, пресни чушки, стар лук, няколко скилидки чесън, сока на 1 лимон, зехтин, соев сос, сол, 1 връзка копър
Начин на приготвяне:
Видът и количеството на зеленчуците са по желание. Те се нарязват по дължина на тънки лентички, посоляват се и се оставят в гевгир или в наклонена тавичка да им се изцеди водата (най-вече на патладжана, иначе може да горчи). После се заливат с лимонов сок, соев сос, зехтин и чесън по желание. След като престоят около 30 минути, се запичат на скара или грил тиган и се слагат в съд с капак. Могат да се хапват направо така или да се подправят на салата с още малко сол, лимонов сок, зехтин и копър. Идеална гарнитура са за месо, пиле или риба.
Реклама
Реклама