Пиле ала „Строганов“
Необходими продукти
500 г пилешко филе
2 глави кромид лук
2–3 скилидки чесън
250 г гъби
100 мл готварска сметана
2 с.л. олио
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Пилешкото филе се измива и се слага за 30 мин във фризера, за да стегне, така по-лесно след това може да се нареже на кубчета 3х3 см.
Лукът се реже на кръгове, като се стриват леко с пръсти, за да се получат отделни лучени кръгчета. Гъбите се режат на филийки, а чесънът на ситно.
В дълбок тиган уок се загрява олиото и се добавят нарязаните пилешки кубчета, разбърква се на няколко пъти. Добавят се лукът, чесънът и гъбите и се разбърква. Ако е необходимо, се налива още малко олио.
Когато зеленчуците са почти готови, се овкусява с подправките и се добавя доматеното пюре, размито с 1 с.л. брашно и червения пипер в 2 с.л. вода. Разбърква се и се добавя готварската сметана.
Ястието се задушава 5 минути и се сервира.