Палачинки с плънка в тесто
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 г брашно
2 яйца
70 грама масло
170 милилитра мляко
1/3 ч.л. сода
15 грама захар
1 чаена лъжица сол
5-6 готови палачинки
3 вида плънки по избор, например:
Сварен ориз със сварени яйца и пресен лук
Пилешко месо със сметана и копър
Изпържени гъби
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От продуктите се замесва тесто, отделя се една по-малка топка, една по-голяма и малко тесто за украса. Разточва се малката топка, така че да се изреже кръг. В средата се слага палачинка, така че 3-4 см да останат в края празни, и се слага от оризовата плънка. Слага се втора палачинка, притиска се добре и върху нея от пилешката плънка. Трета палачинка - гъбена плънка, и така, докато свършат палачинките. Разточва се втората (по-голямата) топка тесто и с нея се завиват палачинките. Краищата на първия разточен лист се завиват нагоре. От оставеното тесто за украса изрязваме 3 ленти и ги сплитаме и тази плитка я слагаме върху подгънатия край. Изрязват се кръгове от тестото, правят се рози и листа, слагат се върху купола от палачинки, маже се с яйце и се запича на 200 градуса до златисто.