Пилешки хапки с кашкавал
Необходими продукти
1 бр. пилешко филе - около 400 г
200 г кашкавал
1 яйце
3-4 с.л. брашно
3-4 с.л. панировка или галета
сол, черен пипер
олио за пържене
соев сос, горчица, чеснов сос или сос по избор
Начин на приготвяне
Пилешкото филе се сварява, прибавят се солта и черният пипер. След като изстине, месото се накълцва на много ситно, добавя се настърганият кашкавал. Оформят се плоски хапки със силно притискане, така че да станат плътни. Овалват се последователно в брашното, яйцето и накрая в панировката. Пържат се в сгорещено олио. Поднасят се с няколко купички сосове (соев сос, горчица, чеснов сос или друг по избор).
Реклама
Реклама