Хрупкава пъстърва
Необходими продукти:
4 филета от пъстърва с кожата
4 чаени лъжици дижонска горчица
100 грама фини овесени ядки
30 грама масло
30 мл зехтин
сол и черен пипер
За гарнитурата :
100 грама спанак
30 грама масло
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В купичка сипете овесените ядки и половината зехтин, разбъркайте добре .
Измийте и подсушете рибните филета (може да си ги приготвите сами от прясна пъстърва).
Застелете с хартия за печене подходяща тава, намажете я с маслото. Подредете рибните филета с кожата надолу. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. С четчица намажете всяко филе с по 1 лъжичка горчица. Разпределете овесените ядки отгоре, полейте с останалия зехтин и притиснете, за да залепнат добре. Печете рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 15 минути до придобиване на златист цвят.
Изключете фурната, оставете филетата вътре.
Загрейте в съд маслото, добавете измитите спаначени листа, подправките и разбъркайте за 1 минута.