Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/5771206 www.bgdnes.bg

Агнешко с кисело мляко по арабски

Необходими продукти:
агнешко месо - 1 кг с костите
лук - 1 глава
кисело мляко - 1 кофичка
яйца - 3-4 бр.
масло - 1 с.л.
олио - 2 с.л.
сол - на вкус

Начин на приготвяне:
Разтопява се маслото заедно с олиото в тенджера и се запържват ситно нарязаният лук и месото с костите, нарязано на големи парчета, посолява се и се задушава. Бърка се непрекъснато, докато месото побелее. Прехвърля се в глинен гювеч и се пече, като от време на време се полива с малко гореща вода. Когато месото стане готово, се залива с разбърканото с яйцата кисело мляко и се допича. Ястието е готово, когато заливката порозовее.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама