ПАТЛАДЖАН КЕБАП
Необходими продукти:
250 г кайма
1 глава лук
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. кимион
1 ч.л. черен пипер
3 малки патладжана
3-4 големи домата
сол
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва със ситно нарязания лук, чубрицата, кимиона и черния пипер. Патладжаните се нарязват на шайби, посоляват се и се оставят да се отцеди горчивият сок. Доматите се нарязват на шайби и се посоляват. От каймата се оформят малки кюфтенца и на дървени шишове се редят - патладжан, домат, кюфтенце - докато свършат продуктите. Слагат се в тава, покрита с готварска хартия за печене или фолио, и се пекат в загрята фурна на 250 градуса.
Реклама
Реклама