Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/5779991 www.bgdnes.bg

Лучена яхния с кюфтенца

Необходими продукти:
6 големи глави лук
1 дафинов лист
2 с.л. брашно
1 домат
1 к.ч. ориз
5-6 с.л. олио
6-7 щипки чубрица
1 яйце
500 г кайма
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Лукът се реже на дребно и се пържи в тенджера със загрято олио. След като леко се запържи, се слага малко вода и се похлупва, за да се задуши, като се добавя и щипка сол. Каймата се овкусява с чубрицата, черния пипер, яйцето и измития ориз, омесва се добре и с нея се оформят малки кюфтенца. Доматът се настъргва на ренде и в него се размива брашното. Кюфтенцата се слагат при лука, добавят се доматът с брашното и дафиновият лист и яхнията се оставя да къкри на тих огън 10-15 минути.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама