Царевични мъфини с кренвирши
Необходими продукти:
150 г царевично брашно
130 г бяло брашно
250 мл прясно мляко
60 мл олио
1 яйце
1 с. л. ретро горчица
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
В купа се смесват двата вида брашно, солта и бакпулверът. В друга купа се разбиват олиото, прясното мляко, яйцето и горчицата. Течните съставки се наливат към сухите и се забърква тесто за мъфини. Кренвиршите се режат напречно на четири парчета. В дупките на тава за мъфини се поставят хартиени формички за мъфини. Във всяка се слага парче кренвирш и от тестото. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), до готовност - около 15 минути. По желание се поднасят с кетчуп или лют сос.
Реклама
Реклама