Бързи домашни бургери
Необходими продукти:
500 г кайма
5 яйца
кашкавал
1 глава червен лук
1 домат
4 питки
майонеза, черен пипер
кимион, сол
маруля
Начин на приготвяне:
Каймата се смесва с половин глава ситно нарязан лук, 1 яйце и подправките. Разбърква се добре, оформят се тънки кюфтета и на тиган без мазнина се изпичат. След това се изпичат и яйцата без мазнина на очи. Нарязва се лукът на полумесеци, запича се и той. Доматите се нарязват на филийки. Разрязват се питките на две и се запичат. След това се взима долната част на питката и се намазва с майонеза, отгоре се слага накъсана маруля, кюфтето, след това кашкавал, лук, яйцето и отгоре домат. Захлупва се горната част. Може да се сервира с пържени картофи или чипс.
Реклама
Реклама