Богати банички в гювече
Необходими продукти:
кори за баница - 7 бр. (около 100 г)
сирене - 100 г
кашкавал - 200 г
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 3 с.л.
топено сирене - 100 г
олио
Начин на приготвяне:
Баничките се приготвя в гювечета. Намазват се гювечетата и се слагат по 2 кори, които да излизат извън съда. Другата кора се разкъсва и се разпределя по равно на дъното на всички. Яйцата, млякото и сиренето се разбъркват. Слага се по 2-3 лъжици във всяко от сместа. Върху него се нареждат колбасът, топеното сирене и кашкавалът. Най-отгоре се слага останалата яйчна смес. Загъва се всичко с корите, намазва се с олио и вода и се пекат на 180 градуса около 30 минути.
Реклама
Реклама