Мързелив ябълков сладкиш
Необходими продукти:
брашно - 3 ч.ч.
яйца - 3 бр.
Захар – 1 и 1/2 ч.ч.
захар кафява - 3 с.л.
олио - 50 мл
бакпулвер - 15 г
ванилия - 1 бр.
канела - 1 ч.л.
гореща вода - 1 ч.ч.
ябълки - 2 бр. жълти
лимон - сокът от 1 бр.
Начин на приготвяне:
Почистват се и се обелват ябълките, нарязват се на полумесеци и се поливат с лимоновия сок. Разбиват се яйцата с бялата и кафявата захар до кремава смес. Добавят се олиото, ванилията и канелата. Смесва се брашното с бакпулвера в купа. Сипва се яйчената смес при брашното и започва да се разбърква, добавя се вода до получаване на гъсто кексово тесто. Намазва се тавичка с малко олио и се поръсва с брашно. Изсипва се кексовата смес в тавата и се подреждат в нея ябълките. Поставя се във фурна на 170 градуса за около 40 мин.