Морковена крем супа с джинджифил
Необходими продукти:
500 г моркови
250 г картофи
1 глава кромид лук
20 г пресен джинджифил
2 с. л. олио
100 мл портокалов сок
750 мл зеленчуков или пилешки бульон
100 г заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Морковите и картофите се обелват и се нарязват на дребни кубчета. Лукът се почиства и се нарязва на дребно. Джинджифилът се почиства и се настъргва на ситно ренде. Лукът се задушава в 2 с.л. олио до омекване. Прибавят се морковите, картофите, джинджифилът и се задушават 5 минути. Заливат се с портокаловия сок и бульона. Супата се кипва и огънят се намалява. Оставя се да къкри 20 минути или до омекването на зеленчуците. Супата се пасира и се прибавя заквасената сметана.
Реклама
Реклама