Риба пица
Необходими продукти:
4 х 200 г филета треска
75 г сушени домати
12 листа босилек
227 г консервирани, нарязани домати
150 г сирене моцарела
14 броя черни маслини без костилки
аншоа или резени бекон
сол
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сушените домати се поставят в блендер заедно с 1 с.л. от маслото в буркана. Пюрират се, след което се прехвърлят в купа. Добавят се накъсаните на дребно листа босилек. Отделно консервираните домати се поставят в малка тенджера и се кипват. Оставят се да къкрят на тих огън 10 минути, докато сместа се сгъсти. Прехвърля се в купата и всичко се разбърква добре. Скарата (грил) се нагрява на максимална мощност. Филетата риба се подсушават с кухненска хартия. Отгоре се намазват с доматената паста. Моцарелата се нарязва на малки кубчета, които се разпределят върху филетата риба. Аншоата се отцежда от маслото и се подсушава с кухненска хартия. Всяка рибка (резени бекон) се разрязва на две по дължина. Нареждат се кръстообразно върху филето риба, а по средата се поставя по една маслина. С шпатула филетата риба се прехвърлят в тиган или огнеупорна тава. Рибата се пече на грила 12-15 минути, или докато сиренето се разтопи.